sursa foto:  europafm.ro

Moise Guran atenționează : A fost înființat de Elena Udrea, nu de Dragnea!

Moise Guran susține că președintele Klaus Iohannis greșește atunci când afirmă că PNDL ar trebui să continue. Guran consideră că PNDL este doar o pușculiță de partid și a fost înființat de Elena Udrea, nu de Dragnea.”Când a fost înființat (de Elena Udrea, nu de Dragnea) acest instrument copia exact regulile de atribuire ale fondurilor europene”, a declarat fostul jurnalist.

După ce preşedintele Klaus Iohannis, a subliniat la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România că Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) trebuie regândit, nu desfiinţat, Moise Guran a scris într-o postare pe facebook,că președintele greșește. „Cred că președintele greșește atunci când spune că PNDL trebuie păstrat și să vă explic de ce…”, a susținut  fostul jurnalist.

„Cred că președintele greșește atunci când spune că PNDL trebuie păstrat și să vă explic de ce…
Când a fost înființat (de Elena Udrea, nu de Dragnea) acest instrument copia exact regulile de atribuire ale fondurilor europene.
Doar că banii veneau de la buget.
Doar că statul, iar nu o instituție europeană trebuia să facă controlul.
Doar că Ministerul Dezvoltării decidea ce comune primesc bani și câți.
Altfel spus, totul în pixul celui aflat la putere și, așa cum arată acum cazul Ghizdeanu, nimeni n-a controlat niciodată nimic, banii s-au dus pe șpagi iar țara tot săracă a rămas.
Cu timpul PNDL-ul ăsta a intrat în competiție cu fondurile pentru cofinanțare pentru marea infrastructură, pe care le-a și surclasat. Da, România n-a accesat fonduri europene și pentru că PSD nu mai avea bani de cofinanțare.

De aia spun, Președintele Iohannis greșește. Nu vrem transferarea puşculitei de partid de la PSD la PNL. Chiar presupunând că liberalii sunt altfel decât pesediștii, reformarea instituțiilor trebuie făcută astfel încât ele să reziste schimbărilor de putere. Să nu mai poată face șpagi nici chiar pesediștii, dacă se vor întoarce la putere.
De aceea noi susținem că PNDL trebuie desființat, iar banii de investiții pentru administrația locală trebuie alocați fără amestec politic”, a încheiat Moise Guran.

Vezi și:

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare