sursa foto:  stiripesurse.ro

Moise Guran îl apără Coldea: spune cine are interese să-l demită și de ce

După ce a fost unul dintre protagoniștii unui filmuleț penibil dedicat de Ambasada Suediei pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, jurnalistul Moise Guran sare acum în apărarea generalului Florian Coldea, care de câteva zile a devenit cel mai palpitant subiect abordat de români.

Guran spune că nu-l cunoaște deloc pe Coldea, dar că nu crede că va fi cu adevărat eliminat, decât dacă va ajunge la pușcărie. În plus acesta spune și cine dorește să-l scoată din joc pe cel mai puternic om din România.

Vezi și Coldea vs. Iohannis! Care dintre cele două familii are venituri mai mari?

Justiție DEGEABA. Iohannis și Dragnea invocați într-un caz uimitor – statul riscă să piardă sute de milioane

„Hai să vedem ce urmăresc cei care folosesc aceast Watergate românesc și în ce scopuri…

  1. La Hellvig e clar… încă din toamna anului 2015 a devenit evident că-l încurcă Coldea ăsta. Nu știu de ce, dar mustăceala lui Dragnea confirmă. Liderul PSD a mai precizat și că îl leagă o veche prietenie de directorul actual al SRI. Nu știu dacă e chiar așa, dar să ne amintim că cei doi au coordonat campaniile USL din 2012.
  2. La Iohannis nu e clar. Putem bănui că l-a influențat Hellvig. Nu uitați că directorul operativ al SRI (Coldea adică) e singurul care știe infiltrații de prin partide, presă, justiție. Nici directorul politic al SRI, nici Președintele nu au acces la astfel de informații, dar sunt beneficiarii lor (ceea ce face totuși detectabilă sursa, într-o oarecare măsură; de exemplu lui Băsescu nu i-au spus nimic despre Bica-Tender, posibil ca să-și protejeze surse). posibil ca în interiorul SRI să existe grupări care luptă între ele, stimulate de diverși șefi politici? Nu m-ar mira. De când cu Dragomir ăla, am o părere foarte proastă despre ofițerii de infromații.
  3. Clasa poplitică, PSD dar și PNL se îndreaptă cu pași repezi spre o formă de amnistiere (nu grațiere) a unor fapte penale. În subteran se fac mișcări importante în această perioadă, iar anihilarea SRI probabil contează. În fond, DNA nu mai poate colabora cu SRI (după decizia CCR din primăvara trecută). Exact perioada în care SRI a fost condus de Coldea e dovada cea mai clară că SRI documentează lucruri și atunci când Justiția e redusă prin diferite metode politice la tăcere. Ce altceva credeți că sunt cazurile Bica, Udrea, dar și afacerile cu retrocedări dosite ani buni la DNA de Daniel Morar? Până la urmă s-a dovedit că acest ultim caz fusese trimis la DNA încă din 2007, dar DNA l-a îngropat bine, până la venirea lui Kovesi, care l-a prioritizat.
  4. Nu cred că DNA are ceva de câștigat sau de pierdut de pe urma suspendării lui Coldea, dar e clar că la nivelul imaginii, se încearcă, în mod evident, decredibilizarea lui Kovesi, prin asocierea intensivă pe televiziuni cu Coldea. Nici măcar nu mai este un secret faptul că șefa DNA a fost, este și va rămâne Primary Target, firesc, pentru toți politicienii din România. Pentru cei prinși deja este evident de ce, pentru ceilalți, dar și pentru o parte dintre procurori și judecători (mi se pare că Uniunea Judecătorilor se face pur și simplu de râs) pentru că diabolizarea lui Kovesi prin mutarea semnificației binomului de la SRI-DNA către Coldea-Kovesi, va justifica public amnistierea, modificarea Codului Penal, mutarea infracțiunii de Abuz în Serviciu (aia de se teme Dragnea că o să-l bage în pușcărie) în Legea Funcționarului Public și tot felul de alte măgării care, indiferent cum ar fi ambalate, au ca beneficiari vreo doi trei băieți – Dragnea, Voiculescu, poate și Băsescu (prin cercul politic și de familie), scrie Guran pe biziday.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare