sursa foto:  digi24.ro

Momente dificile pentru guvernarea lui Olaf Scholz. Numărul șomerilor în Germania a crescut mai puțin decât se estima în septembrie

Numărul şomerilor în Germania a crescut mai puţin decât se estima în septembrie, potrivit datelor oficiale publicate, un semn că piaţa forţei de muncă este rezilientă, în pofida mediului economic dificil.

 

Oficiul Federal pentru Muncă (BA) a informat că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a crescut în septembrie cu 10.000, până la cifra ajustată de 2,642 milioane.

Rata şomajului ajustată sezonier, care măsoară raportul dintre numărul persoanelor fără loc de muncă şi populaţia aptă de muncă, a rămas stabilă, la 5,7%. Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5,7%, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să urce cu 15.000.

Şomajul şi gradul de ocupare al forţei de muncă sunt în scădere, dar mai puţin decât de obicei în septembrie„. Totuşi, piaţa forţei de muncă încă este stabilă, a apreciat Daniel Terzenbach, de la Oficiul Federal pentru Muncă.

În septembrie, au fost 761.000 locuri de muncă vacante, cu 113.000 mai puţine decât în urmă cu un an, a informat De Oficiul Federal pentru Muncă, care a observat o încetinire a cererii de angajaţi.

Disponibilitatea companiilor germane de a face noi angajări s-a redus în septembrie, arată datele publicate de Institutul Ifo. Indicatorul a scăzut la 95,8 puncte, de la 97 puncte în august – ajungând la cel mai redus nivel din februarie 2021 – din cauza lipsei comenzilor, şi a dificultăţilor cu care se confruntă comerţul, sectorul serviciilor şi cel al construcţiilor, a precizat Ifo.

Disponibilitatea companiilor de a face noi angajări va creşte probabil din nou imediat ce economia se va redresa”, a apreciat Klaus Wohlrabe de la Ifo.

Germania a înregistrat o creştere zero în perioada aprilie-iunie 2023, comparativ cu primul trimestru din 2023, arată datele finale publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis), în linie cu estimarea iniţială şi cu aşteptările analiştilor. PIB-ul Germaniei înregistrase un declin de 0,4% în trimestrul patru din 2024 şi o scădere cu 0,1% în primele trei luni din acest an, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare