sursa foto:  defenseromania.ro

Moscova pare că se prăbușește, în urma invaziei în Ucraina! Criză de combustibil în Rusia lui Putin! Măsura luată de Guvern

Federația Rusă pare că se prăbușește, în urma invaziei în Ucraina. Guvernul de la Moscova a luat o decizie importantă.

Concret, Federația Rusă a introdus restricții temporare la exportul de benzină și motorină, pentru a stabiliza piața internă, a transmis Guvernul de la Moscova, joi, conform Reuters, citată de Agerpres.

Fără doar și poate, criza de combustibil este generată și de invazia în Ucraina.

Autorităţile nu au precizat cum vor fi aplicate restricţiile. Totodată, Ministerul Energiei a informat că va preveni exporturile „gri” neautorizate de carburanţi.

Penurie de combustibil la Moscova!

În ultimele luni, Rusia s-a confruntat cu o penurie de combustibili, iar preţurile au crescut, în contextul majorării cotaţiilor la ţiţei pe plan global şi al deprecierii rublei. De mult timp, politica Guvernului de la Moscova este de a plafona preţurile cu amănuntul la combustibili, în încercarea de la le reduce în linie cu inflaţia oficială.

„Restricţiile temporare vor ajuta la saturarea pieţei combustibililor şi la reducerea preţurilor pentru consumatori”, au anunţat autorităţile ruse.

„Anterior, pentru stabilizarea situaţiei pe piaţa combustibililor, Guvernul a majorat volumele de benzină şi motorină care pot fi vândute. A fost instituită monitorizarea zilnică a achiziţiilor pentru necesităţile din agricultură, care va determina ajustări prompte ale volumelor”, a indicat Guvernul de la Moscova.

Ministrul rus al Agriculturii, Dmitry Patrushev, a declarat luna aceasta că penuria de combustibili ameninţă să perturbe recoltarea de toamnă şi însămânţarea, şi a cerut suspendarea exporturilor de produse petroliere.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare