sursa foto:  techmalak.com

Motivul incredibil pentru care Facebook a fost BLOCAT în China

Vă mai puteți imagina viața fără Facebook astăzi? Probabil puțini sunt cei care ar răspunde da. Însă cum ar fi ca Guvernul să controleze chiar și rețelele de socializare, la propriu. Chinezii probabil vor ști pe propria piele.

Facebook este blocat în China, iar Google si Amazon sunt aproape inexistente.

Beijingul a ţinut marile companii IT în lesă pentru a-şi creşte propriii campioni, dar iată că au crescut strâmb. Partidul e nemulţumit de aplicaţiile de ştiri – spun oficialii „false”- de jocurile video care „otrăvesc” mintea copiilor, si de platformele de socializare unde ajung poze deocheate, potrivit Digi24.

Așa că statul a hotărât că vrea mai mult control și dorește participaţii la marile companii chineze de IT şi locuri în boardurile lor pentru a se împlica direct în luarea deciziilor. Numai că si un 1% din acesti giganţi a ajuns însă să valoreze câteva miliarde de dolari. Dacă e prea scump, aceştia ar putea avea totuşi bunăvoinţa să doneze acţiunile statului mai ales dacă vor să-şi păstreze licenţele.

Vezi și Zi ISTORICĂ! Un celebru brand american ATACĂ piața din România – premieră pentru Europa Centrală și de Est

Avicola Crevedia ajunge, din nou, în mâinile românilor! Cine a achiziționat celebrul brand

Dacia are concurență: Cum arată mașina care a cucerit piața europeană

Guvernul Chinei vrea mai mult control în industria de IT a ţării. Dacă în alte sectoare a intrat cu bocancii, IT-ul a fost cruţat de mare parte din ingerinţele simţite de celelalte companii. Lucrurile însă se schimbă. Guvernul vrea acţiuni la compania de internet Tencent, la Weibo, Facebook-ul Chinei, şi la Youku Tudou, echivalentul youtube-ului. Cu propriii oameni în board, partidul are un cuvânt de spus asupra politicilor acestor giganţi, a felului în care folosesc datele colectate de pildă, asupra investiţiilor şi a relaţiei cu statul.

Curată libertate în China!

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.