sursa foto:  cyd.ro

Motivul pentru care armata lui Vladimir Putin se teme de baza militară americană de la Deveselu. Generalul american Robert E. Wheeler: ‘Rachetele respective au capacități defensive’

Generalul-maior Robert E. Wheeler a vorbit despre poziționarea rușilor față de baza militară americană de la Deveselu din România.

 

„De ce credeți că Federația Rusă se teme de baza militară americană de la Deveselu din România? Știm că la Deveselu există un sistem de rachetă anti-balistic Aegis Ashore, un sistem defensiv, e important să subliniem asta. Dar propaganda rusă spune mereu că de la Deveselu poate fi lovită Moscova. Știm că aceasta este o informație falsă, dar de ce credeți că Rusia apelează la o asemenea retorică?”, întrebat jurnalistul Tudor Curtifan.

Pentru că ea plantează îndoieli în modul în care gândesc oamenii. Ei încearcă să-i facă pe oameni să se îndoiască. Sistemul Aegis de la Deveselu e exclusiv defensiv. Noi folosim asemenea arme doar în scopuri defensive. Pe de altă parte, rușii, când au folosit rachete anti-aeriene, au făcut-o în mod defensiv, dar și ofensiv! Noi nu facem asta! Rachetele respective au doar capacități defensive și nu sunt proiectate pentru a putea fi utilizate în acțiuni ofensive.

Sunt proiectate doar pentru apărare. Dar unele persoane care nu cunosc date tehnice ale acestor rachete nu vor înțelege toate aceste lucruri care ar face lumină. Așa se face dezinformarea, prin jumătăți de adevăr. Rachete există, dar ele sunt defensive, nu ofensive. Cred că această dezinformare e eficientă asupra celor care nu înțeleg procedurile tehnice și aici interveniți voi. Avem nevoie de jurnaliști pentru a explica că acestea sunt doar arme defensive, care nu au capacități ofensive și că tot ceea ce spun rușii nu e adevărat”, a explicat reputatul general american Robert E. Wheeler, conform dcnews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare