sursa foto:  puterea.ro

Mugur Isărescu, avertisment de ultimă oră: „Se poate ajunge ca unii oameni să nu mai dea banii înapoi!”

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu atrage din nou atenția că în România educația financiară este la un nivel extrem de scăzut și că din acest motiv creditatea riscă să devină doar un act de donație. Avertismentul lansat de acesta a fost făcut în deschiderea conferinţei „Incluziunea financiară, de la vorbe la fapte” – eveniment organizat în cadrul proiectului „Global Money Week”.

„Fără educaţie financiară, creditarea riscă să devină un act de donaţie în care acceptarea este de o singură parte, se poate ajunge ca unii oameni să nu mai dea banii înapoi, debitorii să nu mai înţeleagă despre ce este vorba. Educaţia financiară, economică, dar şi fiscală, este foarte scăzută în România”, a spus Mugur Isărescu, potrivit Mediafax.

„În calitate de veteran, trebuie să vă spun ceva: prin anii 1991-1992-1993, când trebuia să promovăm legi pentru implementarea reformei financiare, nu intram în Parlament fără să avem un studiu de impact. Eram tot timpul întrebaţi – aveţi studii de impact? Astăzi, apariţia unor iniţiative şi legi fără studiu de impact ar trebui să ne dea de gândit”, a menţionat guvernatorul băncii centrale.

Mugur Isărescu a mai amintit că la 16 martie 1705 a fost numit episcop Antim Ivireanul, a cărui primă preocupare a fost să creeze o tipografie. „Antim Ivireanul a adus limbajul religios în limba română (…) îmi doresc ca acum, că suntem tot în 16 martie, să putem aduce limbajul financiar în limba română, să traducem economia pe înţelesul tuturor”, a spus guvernatorul BNR.

Citește și…

EXCLUSIV! Ce primesc clienții Telekom AZI

Vești proaste pentru administratorii de bloc: Ce amenzi riscă dacă nu vor face acest lucru

EXCLUSIV! DNA aruncă BOMBA! „Informația este FALSĂ!”

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare