Mugur Isărescu AVERTIZEAZĂ! Eforturile pe care le depune Banca Națională

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a lansat un avertisment. Șeful BNR a dezvăluit că Banca Națională depune eforturi pentru a face față într-o problemă majoră.

La conferinţa naţională pe domeniul securităţii cibernetice, organizată de instituţie, Isărescu a subliniat că Banca Naţională a României depune eforturi împreună cu autorităţile statului pentru a face faţă atacurilor cibernetice potenţiale.

„Banca Naţională a României depune, împreună cu autorităţile statului, eforturi pentru a face faţă atacurilor cibernetice potenţiale. Raportarea noastră este că trebuie să ne dezvoltăm şi sistemele noastre interne, dar cel mai bine este să lucrăm cu autorităţile statului specializate. Pentru gestionarea riscurilor, avem nevoie de planuri adecvate de prevenire a atacurilor cibernetice şi de răspuns rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite”, a spus Mugur Isărescu.

„În contextul ultimelor patru atacuri cibernetice, mulţi vorbesc de un adevărat război cibernetic în desfăşurare. Nu este exclusă apariţia unei crize la nivel global, greu de prevăzut, cu impact şi în ţara noastră”, a adăugat guvernatorul BNR.

Isărescu a precizat că preocupare pentru dezvoltarea sistemelor de protecţie se înregistrează la nivelul tuturor băncilor centrale, care sunt din ce în ce mai informatizate, scrie Ziarul Financiar.

Pe măsură ce spaţiul cibernetic se extinde, ameninţările cibernetice care se diversifică devin tot mai sofisticate. Serviciile legate de sectorul de informare şi comunicare, alături de piaţa financiară, sistemele de transport, sistemele de sănătate, sistemele de sprijin pentru apă şi hrană, alte diverse industrii: energia, sunt interconectate şi interdependente, ceea ce ne creşte însă gradul de expunere la atacuri cibernetice”, a precizat reprezentantul BNR.

 Guvernatorul BNR a atras atenţia asupra opiniei specialiştilor din domeniul securităţii cibernetice, care susţin că există riscul ca rezilienţa sistemelor tehnologice din România poate fi diminuată.

„Specialiştii din domeniu atrag atenţia că trebuie să accelerăm adaptarea la noile realităţi. Chiar la noi, în România, se subliniază faptul că există riscul ca rezilienţa sistemelor noastre să fie diminuată semnificativ, alături de capacitatea instituţiilor publice şi private de a acţiona inteligent şi de a proiecta interesele naţionale la nivel internaţional”, a punctat Mugur Isărescu.

Vezi și S-a făcut LUMINĂ! Imagini RARE! Acestea sunt bagajele cu care Regele Mihai a PĂRĂSIT țara

Pentru câți bani și-a pus viața în PERICOL polițistul lovit cu sabia în cap? Salariul pe care îl are acesta la trupele speciale

Lovitură de TEATRU! Principesa Margareta nu se ține de cuvânt, privitor la înmormântarea Regelui Mihai! „Nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare