sursa foto:  cunoastelumea.ro

Lovitură de TEATRU! Principesa Margareta nu se ține de cuvânt, privitor la înmormântarea Regelui Mihai! „Nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva”

Fostul suveran al României, Mihai I, a decedat, marți, la reședința sa din Elveția, la vârsta de 96 de ani. Dorința Regelui Mihai a fost să fie înmormântat în România.

Astfel, potrivit Casei Regale, sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 18.45, va avea loc slujba de înmormântare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată, în prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș. Presa va avea acces în fața Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.

Presa argeșeană o critică pe Principesa Margareta care a anunțat că se va respecta tradiția, în privința funeraliilor.  Totuși, conform programului oficial, funeraliile Regelui Mihai I al României nu vor respecta toate regulile impuse de gradele acestuia, de faptul că vorbim de un fost șef de stat și ultimul mareșal în viață al României. Așadar, vom asista la o răsturnare de situație în privința funeraliilor fostului suveran.

„Iar dacă ieri Principesa Margareta anunța că va respecta tradiția, acest lucru nu mai este valabil astăzi (n.r. – 6 decembrie) după ce a fost anunțat programul oficial în care nu se aduce vorba de tradiția trenului regal. Nici regulile nu mai sunt respectate pentru că în program nu se vorbește de afetul de tun pe care trebuia depus sicriul ultimului mareșal în viață al României”, scrie ziarulprofit.ro.

Directorul Muzeului Municipal Curtea de Argeș, Ștefan Dumitrache, îi atacă pe membrii Casei Regale, despre care spune că arată, prin acest program, lipsă de respect față de Regele Mihai.

„Programul arată clar că nu se respectă tradiția pentru că nu va fi adus cu trenul și nu se respectă regulile pentru că nu va fi pus sicriul pe afet de tun. În plus, nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva, ca o înmormântare să aibă loc noaptea, cred că este chiar împotriva tradiției ortodoxe. Îmi pare rău să spun că, de această dată, lipsa de respect față de Regele Mihai I vine chiar din interiorul Casei Regale” a afirmat Ștefan Dumitrache.

Vezi și O imensă lovitură pentru Familia Regală! Ce ar urma să PIARDĂ aceasta, după decesul Regelui Mihai

Dezvăluirea care „CUTREMURĂ” Casa Regală! Cine ar dirija-o cu MÂNĂ FERMĂ – EL ține frâiele tuturor afacerilor

El a fost omul care l-a impresionat cel mai mult pe Regele Mihai: I-a dăruit o casă, bani și pământ

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare