regele mihai

sursa foto:  cunoastelumea.ro

El a fost omul care l-a impresionat cel mai mult pe Regele Mihai: I-a dăruit o casă, bani și pământ

El a fost omul care l-a impresionat profund pe Regele Mihai, astfel încât, Majestatea sa l-a împroprietărit cu pământ şi o casă. Acesta a povestit nepoţilor întâmplări inedite legate de timpul petrecut alături de tânărul Suveran al României. Este vorba despre Gheorghe Coleş, soldat în Armata Română pe cele mai dure fronturi ale celui de-al Doilea Război Mondial.

De asemenea, acesta a avut onoarea de a fi membru al Batalionului de Gardă al Regelui Mihai.

„Regele i-a dăruit o ladă plină de mărci germane, pe care bunicul meu a păstrat-o până după 1989. Mai spunea despre el că era un rege generos şi că a dovedit de-a lungul întregii sale vieţi o puternică dragoste faţă de ţară şi biserică“, povesteşte Bogdan Teleanu, preot la Biserica Sfântul Pantelimon din Bucureşti, nepotul lui Gheorghe Coleş.

Bătrânul spunea oricui îl asculta cum odată, atunci când îl strângeau cizmele, Regele Mihai s-a descălţat de cizmele sale elegante, din piele fină, şi i le-a dăruit. El l-a slujit pe rege până la abdicare şi a asistat la momentul în care Mihai a urcat în tren. „A plâns atunci bunicul, dar şi regele lăcrima pentru că se despărţea de ţară“, a spus preotul Bogdan Teleanu, pentru Adevărul.

Vezi și O imensă lovitură pentru Familia Regală! Ce ar urma să PIARDĂ aceasta, după decesul Regelui Mihai

Surprinzător! Unde a lucrat protestatarul care l-a lovit pe bătrânul de 71 de ani și ce vârstă avea când s-a pensionat – doar 5 ani și jumătate în câmpul muncii

Marea fuziune s-a finalizat: Ce cunoscut lanț de magazine a absorbit Telekom

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare