sursa foto:  cunoastelumea.ro

S-a făcut LUMINĂ! Imagini RARE! Acestea sunt bagajele cu care Regele Mihai a PĂRĂSIT țara

 

A ieșit la iveală! De-a lungul timpului, s-a vorbit mult despre plecarea Regelui Mihai din România. S-a spus că fostul suveran, decedat, marți, la vârsta de 96 de ani, ar fi părăsit țara cu un tren plin cu aur.

Acum ies iveală detalii despre bagajele ultimului monarh al României. Imagini rare, din momentul în care acesta Regele Mihai și-a început viața în exil, în Elveția, la Lausanne, au fost prezentate de Digi 24.

Cadrele fac parte dintr-un jurnal de știri din anul 1948, găsit în Arhiva Națională a Germaniei. Pe filmare, poate fi observat fostul suveran, coborând din tren, precum și bagajele pe care acesta le avea în momentul cazării la hotelul Beau Rivage.

Sursa foto: http://3dots.ro

„Cu cât aur a plecat Regele Mihai din România?”, s-a întrebat multă lume. Fostul suveran a avut voie să ia cu el „doar lucrurile de imediată folosinţă”, cum avea să povestească apoi, în volumul „Convorbiri cu Mihai al României”, apărut la Editura Humanitas, scrie digi24.ro.

Vezi și Lovitură de TEATRU! Principesa Margareta nu se ține de cuvânt, privitor la înmormântarea Regelui Mihai! „Nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva”

Regele Mihai: ,,Când am ajuns în Sinaia, am găsit aici o comisie de la Bucureşti, despre care am aflat că trebuie să facă atât inventarul lucrurilor de la Peleş, cât şi al obiectelor personale ce urma să le luăm cu noi la plecare. Persoanele din comisie au urmărit-o pe mama la fiecare pas. N-au lăsat-o singură nicio clipă. Nu i-au permis să să ia nici măcar o scrumieră de pe masă”.

Mircea Ciobanu: „Nici măcar bijuteriile?”

Regele Mihai: „Bine, dar astea erau puţine! N-a putut să-şi ia decât lucrurile de imediată folosinţă. La fel au procedat şi cu mine, ne-au scotocit bagajele înainte de-a intra în tren. Cu toate că personajele din comisia (de control al averii n.r.) n-au permis să luăm cu noi decât, aşa cum spuneam, lucrurile de imediată folosinţă, ne-au lăsat să ieşim cu patru automobile. Nici până astăzi n-am reuşit să aflu de ce. Ca să se creadă că maşinile acelea erau pline cu averi. În fine”.

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 18.45, va avea loc slujba de înmormântare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș.

Vezi și O imensă lovitură pentru Familia Regală! Ce ar urma să PIARDĂ aceasta, după decesul Regelui Mihai

Dezvăluirea care „CUTREMURĂ” Casa Regală! Cine ar dirija-o cu MÂNĂ FERMĂ – EL ține frâiele tuturor afacerilor

El a fost omul care l-a impresionat cel mai mult pe Regele Mihai: I-a dăruit o casă, bani și pământ

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare