sursa foto:  romaniatv.net

Mugur Mihăescu, despre cum a ajuns să toarne la Securitate: ‘M-a bătut până m-am c***t pe mine’

După ce a fost acuzat că a dat note informative la Securitate, Mugur Mihăescu a dezvăluit cum a ajuns să-și toarne colegii militari.

Pe pagina de socializare, Mihăescu susține că acest „bau-bau” i-a mai fost arătat de „micii securiști” și când a candidat, ca independent, împotriva struțo-cămilei USL, la alegerile locale din 2012.

Vezi și De ce nu a fost declarat Mugur Mihăescu colaborator al Securității, deși și-a turnat colegii

„Garcea” susține că a fost bătut de fiecare dată când a dat note informative la Securitate.

Mai mult, el a dezvăluit că a ajuns să toarne la Securitate, după ce a fost pârât de un coleg de cameră, că-i scrie scrisori de dragoste unei fete din Franța.

În 1986, pe când îmi făceam stagiul militar la Ploiești, am fost, nu turnat, pârât de un coleg de-al meu de cameră, de 18 ani și el, ca și mine, că scriu scrisori de dragoste, că nu aveam SMS-uri pe atunci, unei fete din Franța.

În urma acestei pâri, am fost chemat la domnul ofițer de contrainformații, care m-a băgat într-o cămăruță și m-a bătut – scuzați-mi expresia! – până m-am c***t pe mine. După care, mi-a spus domnul ofițer de contrainformații că facultatea mea s-a terminat, că voi fi trimis la Canal sau eventual într-un batalion disciplinar, dacă nu semnez un angajament. Avem 18 ani, l-am semnat, da!

După un an jumate în care am crezut că m-au uitat, au venit acasă la mine și m-au luat, și m-au dus la sediul Securității de pe atunci, din Craiova, în care tovarășul de acolo m-a luat și mi-a oferit o cafea și o țigară Kent. Și mi-a oferit să-mi aprind țigara. Cu stânga mi-a întins bricheta și cu dreapta mi-a zburat capul. După care, m-a bătut din nou. De data asta, nu am mai făcut pe mine.

Și a zis „Scrie!”. „Ce să scriu?”. „Ce știi tu, ce-ți spunem noi, dar scrie”. Și uite-așa, la toate cele patru, cinci, șase declarații pe care le-am dat până la Revoluție, acestea au fost metodele specifice de extragere a informației de la acest turnător al Securității care se află acum în fața dumneavoastră”, a afirmat Mugur Mihăescu.

Chiar dacă a oferit note informative despre colegii săi, CNSAS a considerat că lui Mugur Mihăescu nu i se poate atribui calitatea de colaborator/lucrător al Securității.

Ce spune CNSAS, conform Adeverinței eliberate lui Mihăescu, verificate de Bugetul.ro: Potrivit Art. 2 lit. b din OUG n.r. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 293/2008, calitatea de colaborator al Securității nu poate fi reținută decât în privința persoanelor care au furnizat informații „prin care se denunțau activitățile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist și care au vizat îngrădirea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”.

Documentele citate în cuprinsul adeverinței nu fac referire la activități sau atitudini „potrivnice regimului totalitar comunist”.

Ținând seama că cele două condiții prevăzute la Art. 2 lit. b din OUG 24/2008 sunt cumulative și nu alternative, iar în speță este îndeplinită numai cea de-a doua condiție, persoanei verificate nu se i se poate reține calitatea de colaborator al Securității, astfel cum este definită aceasta de prevederea legală anterior amintită.

Vezi și

Lovitură devastatoare pentru Academia Română! Sume de bani încasate într-un mod de-a dreptul șocant

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare