sursa foto:  stirileprotv.ro

Mutare de proporții, după Brexit: O importantă companie din Anglia vine în România

Un lider mondial, prezent în 160 de țări vrea să rupă norma în România. Gigantul își mută întreaga producție din Anglia în România. Reprezentanții au anunțat deja autoritățile locale din Craiova despre decizia conducerii holdingului industrial de a-și reloca în Bănie fabricile din Marea Britanie, după hotărârea privind ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Potrivit Libertatea, este vorba despre Cummins Generator Technologies Romania, companie ce se ocupă cu producția de generatoare electrice. În România, aceasta a fost înființată în 1999 și își desfășoară activitatea în incinta fostei uzine de locomotive Electroputere.

Conform bilanțului financiar depus la Ministerul de Finanțe pentru anul 2016, în fabrică lucrează peste 570 de persoane, iar anul trecut s-a înregistrat un profit de 39.195.113 lei.

Fabrica de la Craiova este parte a companiei Cummins Inc. din statul american Indiana care are în întreaga lume peste 44.000 de angajați, lider global ai producţiei de echipament energetic şi servicii conexe, având reprezentanţe în 160 de ţări, printre care și Anglia.

Oficialii englezi sunt deja în discuții cu compania română pentru a-și muta producția la noi, lucru ce va genera foarte multe locuri de muncă.

“Am primit informații oficiale de la firma Cummins că a fost aprobată mutarea fabricilor din Marea Britanie în Craiova. Odată cu Brexit-ul, tot ce înseamnă Cummins Marea Britanie se mută în Craiova. Asta înseamnă la Craiova lucrurile se mișcă, este interes, înseamnă că autoritățile își fac treaba și oamenii nu mai sunt speriați, nu le mai e teamă să intre pe un tărâm cu nisipuri mișcătoare, să nu știe ce se întâmplă de pe o zi pe alta”, a declarat Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

Vezi și Zi ISTORICĂ! Un celebru brand american ATACĂ piața din România – premieră pentru Europa Centrală și de Est

Avicola Crevedia ajunge, din nou, în mâinile românilor! Cine a achiziționat celebrul brand

Dacia are concurență: Cum arată mașina care a cucerit piața europeană

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare