sursa foto:  infooradea.ro

Mutare radicală în privința celei mai cunoscute bănci din România! Decizia Guvernului a fost publicată în Monitorul Oficial

Mutare radicală în privința celei mai cunoscute bănci din România! Decizia Guvernului a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ministerul Finanţelor, principalul acţionar, a numit-o pe Mihaela Popa CEO interimar al CEC Bank până când va găsi şi va numi un CEO plin, poziţie nou creată în cadrul băncii de stat.

Ministerul Finanţelor a decis săptămâna trecută să despartă în două funcţia de preşedinte-director general (CEO) al CEC Bank.

Funcţia de preşedinte al boardului a fost preluată de Radu Gheţea, cel care conduce banca de peste 10 ani, urmând ca poziţia de director general să fie ocupată de altcineva, precizează zf.ro.

Schimbarea statutului băncii a fost decisă săptămâna trecută la Adunarea Generală a Acţionarilor şi a fost publicată în Monitorul Oficial.

Mihaela Popa este vicepreşedinte al băncii şi membru în consiliul de administraţie.

În acest moment, Consiliul de Administraţie al băncii este format din Radu Gratian Ghetea – presedinte, Andrei Liviu Stamatian – membru, Mihaela Lucica Popa – membru Gheorghe Carabasan – membru Ciprian Badea – membru, Mirela Sitoiu – membru Valentin Mavrodin – membru, Mihai Gogancea Vatasoiu – membru, Mirela Calugareanu – membru. Elena-Oana Iacob – membru.

De mai mulţi ani, guvernele care s-au succedat la Palatul Victoria au dorit să schimbe conducerea CEC, dar nu au găsit candidaţi care să meargă până la capăt şi să obţină aprobarea BNR.

Întrucât banca nu poate să rămână fără conducători, lui Radu Gheţea i s-a prelungit succesiv mandatul de către toţi miniştrii de Finanţe.

Acum, ministerul de Finanţe trebuie să vină cu propunerea pentru poziţia de CEO, iar cel nominalizat să obţină aprobarea BNR.

CEC Bank este a şaptea bancă din sistem după activele totale, care erau în 2017 de 31.690 mil. lei.

Vezi și EXCLUSIV! Renaște un celebru brand românesc, de a cărui „îngropare” ar fi profitat firme apropiate lui Dragnea! Zeci de unități apar pe piața locală

Bugetarii au un nou beneficiu de la 1 ianuarie-Ce a decis Guvernul condus de Viorica Dăncilă

BOMBA din noua Lege a pensiilor!Legătura dintre aceasta și alegerile electorale-Ce ar urmări PSD

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare