sursa foto:  adevarul.ro

Neașteptat! Cine este cea mai bogată femeie din România, cu o avere de peste 420 de MILIOANE de euro

Probabil nu foarte mulți ați auzit de ea, dar cu siguranță numele companiei pe care o conduce vă sună cunoscut. Potrivit estimărilor Forbes din urmă cu câțiva ani, averea ei atinge 420-450 milioane de euro. Este vorba despre Veronica Gușă Drăgan (43 ani), singura fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989.

Aceasta a absolvit cursurile Facultăţii de Drept şi a început să lucreze la 22 de ani. Ea s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România, cel care a înfiinţat grupul Butan Gas. În 2001, omul de afaceri decide să cedeze conducerea operaţiunilor grupului către soţia sa, Veronica Guşă, care a ocupat de atunci funcţia de preşedinte executiv al ButanGas, potrivit Business Magazin.

După decesul soţului ei, în 2008, Veronica Guşă de Drăgan a devenit cea mai bogată femeie din România, fiind unicul acţionar al grupului de firme şi având de administrat o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

La un an de la decesul soţului, ea a decis să mute tot businessul de familie într-o nouă structură, denumită Veroniki Holding SpA. Astfel, pe lângă Butan Gas (grup industrial cu activităţi în Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria şi România şi o cifră de afaceri a Butan Gas România estimată la circa 70.000 de euro), din grup face parte acum şi Romconstruct Top, companie achiziţionată pentru dezvoltarea unui parc eolian în Siliştea, Constanţa.

Proiectul implementat acolo în urma unei investiţii de circa 44 de milioane de euro ocupă o suprafaţă de 41 de hectare şi a fost finalizat în 2011. Veronica Guşă de Drăgan locuieşte în prezent în Spania alături de cei trei băieţi.

Citește și…

EXCLUSIV! Avocații se revoltă: haos total pe toate palierele Justiției

Anunț de proporții! Cine va lansa încă o televiziune în România

Imagini ȘOCANTE! Copiii au primit CORNURI MUCEGĂITE – unde s-a întâmplat

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare