sursa foto:  mediafax.ro

Negocieri între Dragnea și Iohannis! Lovitură pentru SIE – pe cine ar vrea Președintele director

Este din ce în ce mai clar că zilele lui Sorin Grindeanu în fruntea Guvernului sunt numărate. Liviu Dragnea a decis că acesta trebuie să plece și președintele PSD i-a găsit deja și un înlocuitor în persoana ministrului de Interne Carmen Dan. Deși numele nu este încă bătut în cuie din cauza șușotelilor din partid, liderul social democraților insistă ca protejata lui să ocupe scaunul care va fi lăsat liber de Grindeanu.

Pentru actualul premier, lovitura încasată este una de proporții și îi cam pune cruce carierei politice. Acesta ar rămâne practic șomer, după ce în urmă cu câteva luni a renunțat la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș pentru a prelua frâiele executivului.

În acest context, Dragnea negociază intens cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier. Se pare că de la Cotroceni s-ar cere la schimb șefia SIE, adică Parlamentul cu majoritatea formată din PSD și ALDE să accepte propunerea șefului statului.

Dan Andronic susține că printre numele vehiculate să preia conducerea SIE ar fi Dan Mihalache, fostul șef al cancelariei prezidențiale și actual ambasador la Londra, Mircea Geoană , fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu și senatorul Ben Oni Ardelean. Ultimele două nume de pe listă sunt adăugate doar pentru a face știrea mai interesantă, întrucât  nu au fost luate în calcul pentru nicio funcție.

Andronic spune că favorit pentru preluarea SIE ar fi Dan Mihalache, în care președintele are deplină încredere. Serviciul de Informații Externe ar încasa o lovitură năucitoarea prin numirea lui Mihalache, în condițiile în care cei de la SIE au fost acuzați (pe surse) că ar fi dat drumul la pozele în care fostul șef al cancelariei prezidențiale dormea pe un scaun în timpul unei întâlniri oficiale din Serbia.

Și totuși această variantă aruncată pe piața media ar putea fi și una care să încingă spiritele jurnaliștilor pro Iohannis, care i-au făcut multe procese de intenție președintelui când l-a numit pe Mihalache șef al cancelariei prezidențiale și i-au dedicat editoriale întregi în care au solicitat destituirea acestuia.

Rolul lui Coldea

Tot Andronic dezvăluie, citând surse că Dragnea dorește să-l înlocuiască pe Grindeanu întrucât acesta s-ar afla în sfera de influență a lui Florian Coldea.

„De altfel legăturile dintre Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI și premierul Sorin Grindeanu par a depăși cadrul instituțional. În cercurile politice ale PSD se vorbește despre o influență directă a lui Coldea asupra lui Grindeanu, încă de când acesta era ministrul Comunicațiilor, deși conexiunile sale cu serviciile de informații par a fi mult mai vechi”, scrie Andronic în evz.ro.

Și totuși până în urmă cu câteva luni, Florian Coldea era erou național și prietenul tuturor politicienilor și jurnaliștilor cu averi colosale și infleunță. De când a devenit noul Mefisto, când se dorește eliminarea unui personaj din ecuație, imediat apare alăturarea de el.

Să nu uităm că s-a vorbit mult și despre meciurile de tenis pe care Dragnea le-a jucat cu Florian Coldea. Și nu numai Dragnea a avut de împărțit diverse cu Coldea, ci cam toți cei care sunt astăzi proțăpiți în funcții sau care au fost și astăzi sunt supărați că nu mai sunt. Deci relațiile lui Grindeanu cu fostul șef operativ al SRI devin irelevante și în niciun caz Dragnea nu este victima vreunui complot care să-l aibă la butoane pe Coldea.

Deși într-adevăr, cel carea condus SRI timp de 10 ani este depozitarul multor secrete spumoase, asocierile politicienilor sau al unor jurnaliști cu el nu mai impresionează negativ pe nimeni și nu reprezintă decât marketing, care folosit în exces deja își pierde din putere.

Vezi și EXCLUSIV! Consiliera apropiată a lui Iohannis dată afară pe șest de la Cotroceni și parcată lângă Maior în SUA – detalii incendiare

Surse PSD: Cine este favoritul lui Dragnea pentru a ocupa postul de premier. Cine sunt celelalte nume luate în calcul cu adevărat

Legea a fost promulgată! Cui i se MĂREȘTE salariul din iunie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare