sursa foto:  newscientist.com

Nelu Tătaru, despre cadrele medicale care au demisionat: ‘nu un ordin de ministru face un cadru medical să rămână, să lupte în prima linie’

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, luni seară, că nu a dat niciun ordin de ministru referitor la persoanele care demisionează din sistemul sanitar, pentru că ‘nu un ordin de ministru face un cadru medical să rămână, să lupte în prima linie’.

”Sunt focare mici la Deva, Arad, în unele unităţi sanitare, dar nu sunt asemănătoare Sucevei. (…) Numărul maxim de paturi, când vor intra spitalele de suport, vor fi 7.000 – 7.500 de paturi. Avem circa 1.600 de paturi ATI care au şi ventilatoare”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24, luni seară.

Ministrul a mai declarat că în acest moment în spitalele de boli infecţioase sunt, în total, circa 2.500 de paturi pentru cei infectaţi cu coronavirus şi aproximativ 2.000 de cazuri. Mai multe paturi urmează să se elibereze, având în vedere că pacienţii asimptomatici sau cei cu uşoare simptome vor fi trataţi la domiciliu sau în spaţii de carantină special amenajate de autorităţi.

Întrebat dacă există un ordin de ministru pentru personalul medical care demisionează, ministrul Sănătăţii spune că nu există un asemenea ordin şi că asigurarea cu echipament corespunzător dă încredere oamenilor să rămână şi să lupte în prima linie.

”Nu există ordin de ministru. Au fost propuneri, dar nu un ordin de ministru face un cadru medical să rămână, să lupte în prima linie. Asigurarea cu echipament dă încredere oamenilor să rămână şi să lupte. Nu vreau să mă gândesc că se crează un precedent”, a mai declarat Tătaru, referindu-se la personalul care a demisionat în ultimele zile.

Nelu Tătaru afirmă că se fac eforturi pentru dotarea cu echipamente de protecție, conform news.ro

Vezi și:

Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare