Nicușor Dan, noi săgeți către Gabriela Firea: ‘Bucureștiul are o administrație transparentă. Am încasat prin închirierea Arenei Naționale 5,6 milioane de lei’

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că în ultimele zece luni au fost obținute venituri de 12 milioane de lei din închirierea Arenei Naționale, în timp ce media anilor anteriori a fost reprezentată de venituri de două milioane de lei.

„În cele zece luni de mandat am încasat prin închirierea Arenei Naţionale 5,6 milioane de lei, fără Euro 2020. Dacă punem şi Euro 2020, sunt 12 milioane de lei. În comparaţie, administraţia Firea a avut o medie de două milioane de lei pe an. Vom închiria Arena Naţională pentru mari evenimente, în special evenimente culturale. Am avut recent o discuţie cu un mare organizator internaţional de evenimente, care ne-a spus deschis: ‘Toate turneele europene ale marilor artişti au ocolit Bucureştiul, adică s-au dus la Budapesta, Sofia, Belgrad, pentru că se ştie în piaţă că Bucureşti nu are o administraţie transparentă’. Şi noi am transmis mesajul: ‘Din acest moment, Bucureştiul are o administraţie transparentă şi vă aşteptăm să veniţi aici’. O să vedeţi evenimente pe Arena Naţională începând cu această toamnă”, a arătat el în cadrul unei conferinţe de bilanţ, susţinută la zece luni de mandat.

Nicuşor Dan a precizat că în vederea organizării Euro 2020, actuala administraţie a trebuit să realizeze în decurs de „câteva luni”, în primăvară, tot ce nu s-a „făcut şi nu s-a întreţinut” la Arena Naţională timp de zece ani.

„Nu au existat contracte de mentenanţă pe foarte multe componente”, a spus el.

Nicuşor Dan a reamintit că în luna octombrie, la Arena Națională, va fi organizat cel mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice, care va fi urmărit de o sută de milioane de oameni şi în cadrul căruia se vor acorda premii de 40 de milioane de dolari, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Nicușor Dan, bilanț la 10 luni de mandat: ‘Ce am găsit în domeniul juridic este jale. Am găsit dosare cu mize de milioane de euro care nu erau atribuite caselor de avocatură specializate’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare