sursa foto:  meseriadeparinte.

Noi vești importante! Cu cât ar trebui să crească, până la urmă, alocațiile începând cu noul an

În acest an, alocațiile copiilor ar fi trebuit dublate, potrivit unei legi date de Parlament, încă din luna februarie.

Dar, pentru că Guvernul a venit cu o ordonanță care stabilește majorarea în etape a acestora, până se ajunge la dublarea lor, în 2022, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Ulterior, Parlamentul a respins acest OUG, ceea ce însemna că dublarea alocațiilor ar fi trebuit făcută anul acesta, dar, când ar fi trebuit promulgată, președintele a decis să o trimită la reexaminare.

Conform legislației în vigoare, în ianuarie 2021, ar trebui să se aplice următoarea etapă de majorare a alocațiilor pentru copii, urmând, în luna iulie, o alta. Dublarea în cinci etape a alocațiilor e prevăzută în OUG 123/2020, document apărut în august. Cu toate că majorarea are loc în ianuarie, plata efectivă a sumei majorate se va face în februarie 2021.

Asta înseamnă că alocațiile vor trebui să ajungă la 427 de lei, în cazul copiilor cu vârsta de până la doi ani sau al celor cu handicap (vârsta cuprinsă între trei și 18 ani), și de 214 lei, în cazul celor cu vârsta între doi și 18 ani, plus cei care au împlinit 18 ani (dacă merg la liceu sau la profesională, până termină cursurile).

În prezent, alocațiile au valoarea de 369 de lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani (sau trei ani în cazul celor cu handicap) și 185 de lei pentru copiii care au o vârstă de până la 18 ani.

Vezi și:

Anul 2021 vine cu vești proaste! Mii de români vor scoate mai mulți bani din buzunar

Operațiune demarată de Guvernul PNL: ‘Cotețele de găini’ ce vor fi instalate în spitale!

Vești importante pentru toți românii: Anul 2021 vine cu noi scumpiri la curentul electric

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare