sursa foto:  Instagram Irina Tanase

Noua strategie a lui Dragnea! Vrea sau nu să o revoce pe Kovesi – rolul iubitei sale în ecuație

Curtea Constituțională a generat un nou subiect fierbinte în dezbaterea publică, după ce i-a dat dreptate ministrului Justiției Tudorel Toader în problema revocării Laurei Codruța Kovei. Deși motivarea nu a fost încă publicată, comunicatul de presă în care a fost explicată decizia luată arată că președintele Klaus Iohannis va fi practic obligat să o revoce din funcție pe procurorul șef al DNA.

Vestea a luat prin surprindere opinia publică, dar reacțiile au fost mult sub așteptări. Au existat proteste, însă unele restrânse și insuficient de puternice din punct de vedere vocal. În acest timp, o tăcere profundă pe subiect atât din partea președintelui Klaus Iohannis, cat și din partea celui care se visează viitor președinte al României, Liviu Dragnea.

Analiștii politici și jurnaliștii care susțin DNA i-au recomandat șefului statului fie să forțeze PSD să-l suspende, fie să organizeze referendumul cu care s-a lăudat la protestele din ianuarie. Ceea ce nu-i convine deloc lui Liviu Dragnea, care nu dorește ca actualul președinte să puncteze la capitolul imagine prin aceste acțiuni.

Și ca să îngroape subiectul și să distragă atenția opiniei publice de la subiect, s-a gândit să dea un non-subiect publicității. Aflat în Elveția în scop profesional, cu cheltuielile plătite din bani publici, Dragnea a mers însoțit de iubita sa, Irina Tănase. Și pentru că de la ultimul Congres PSD nu s-a reținut decât că aceasta a fost plasată în primul rând, s-a gândit să repete figura.

Și astfel Irina a postat pe instagram mai multe fotografii împreună cu ea și președintele PSD, în Elveția, fotografii bine realizate și alese cu atenție. Apoi specialiștii în comunicare de la PSD le-au trimis (pe surse) jurnaliștilor, care imediat au viralizat știrea. Astfel subiectul Kovesi trece pe planul secund. Surse din PSD spun că nici Dragnea nu ar dori revocarea șefei DNA, pentru că dosarul Tel Drum, deși este unul tare, stă totuși pe loc, semn că negocierile pe Justiție sunt încă deschise.

În același timp, cei din echipa de comunicare a PSD încearcă să obișnuiască electoratul conservator al PSD cu imaginea Irinei, care ar putea fi prima doamnă a României pe modelul Melania Trump. Însă tabloul este unul mult diferit pentru că electoratul PSD este format mult din votanți din zona rurală, tradiționaliști, care nu digeră foarte bine asocierea președintelui de stat cu o femeie cu 30 de ani mai tânără decât el.

Citește și…

EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare ale celui mai bun jurnalist de investigație din România! Paul Radu: „Eu nu-l urăsc pe domnul Dragnea!”

Acuzații incendiare: Ce lider important din PSD vrea scaunul lui Liviu Dragnea

EXCLUSIV! Peste un milion de oameni sunt vizați! Ce elimină această cunoscută bancă până în toamnă – În București mai sunt doar DOUĂ

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare