sursa foto:  stirileprotv.ro

Noua tulpină Covid ar putea face ravagii! Dr. Adrian Marinescu: ‘E clar că săptămânile care vin vor fi tot complicate. Să ne așteptăm la numere mari, să ne așteptăm la zeci de mii de cazuri în fiecare zi’

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș” din Capitală, atrage atenția cu privire la evoluția cazurilor de infectare cu COVID-19, în contextul valului cinci Omicron.

 

”Eu aș spune în felul următor: procentul celor care au nevoie de internare este mic, din fericire. Doar că, un procent, în jur de 2%, cam așa a fost până acum, poate să însemne destul de mult. Ce este cel mai important în valul al 5-lea este ca rezolvarea să fie în afara camerelor de gardă.

Testarea, care acum este extinsă față de ce am avut de-a lungul pandemiei, joacă un rol important. Dacă testăm mai mult ne așteptăm să fie și mai multe infecții, iar testarea va duce la o izolare mai rapidă, astfel încât vom reuși să reducem circulația virusului – lucru care se întâmplă.

E clar că săptămânile care vin vor fi tot complicate. Să ne așteptăm la numere mari, să ne așteptăm la zeci de mii de cazuri în fiecare zi. Sper să nu fie cazul în care procentul mic de cazuri severe să însemne umplerea paturilor de terapie intensivă. Acesta este riscul, chiar dacă Omicron provoacă forme ușoare”, a declarat Adrian Marinescu, la Aleph News.

Vezi și:

România nu va atinge pragul de 70.000 de infectări pe zi! Medicul Octavian Jurma: ‘Sigur nu vom ajunge’

Aceste persoane ar trebui să se vaccineze anti-Covid la fiecare trei luni. Virusologul Costel Atanasiu: ‘Să facă un vaccin la fiecare 3-4 luni că să fie în siguranță’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare