sursa foto:  newsweek.ro

Noul președinte PSD, tovarăș de vânătoare cu un controversat afacerist, ajuns acum la pușcărie

Noul președinte interimar al Partidului Social Democrat și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, este cunoscut pentru relațiile apropiate cu un celebru pușcăriaș.

Este vorba despre controversatul om de afaceri sirian Omar Hayssam, cel care a fost implicat în scandalul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

Omul de afaceri sirian a fost condamnat la 23 de ani de închisoare, fiind găsit vinovat de terorism, dar și de alte infracțiuni, în dosarul în care s-a cercetat răpirea în Irak a trei jurnaliști români, în anul 2005 – Ovidiu Ohanesian, Sorin Mișcoci și Marie Jeanne Ion, scrie Newsweek.ro.

În mai 2015, în presă au apărut mai multe fotografii cu Ciolacu și Hayssam, care participaseră împreună la o partidă de vânătoare organizată de Direcția Silvică Buzău.

Presa a mai relatat și că Marcel Ciolacu, al treilea om în stat în acest moment, apare pe o listă cu datornici ai lui Omar Hayssam, după ce afaceristul sirian l-ar fi împrumutat pe politician, la începutul anilor 2000, cu 20.000 de lei.

Omar Hayssam are mai multe condamnări la activ, pe lângă cea din dosarul răpirii jurnaliștilor. Afaceristul sirian a fost găsit vinovat și de înșelăciune în cazul „Volvo” și fraude economice, în dosarul „Foresta Nehoiu”.

În 30 iunie 2006, Omar Hayssam a fugit din România, la bordul un ei nave, eveniment care a dus la revocarea din funcții a șefilor SRI – Radu Timofte, SIE – Gheorghe Fulga, DGPI – Virgil Ardelean, precum și a procurorului general de la acea vreme, Ilie Botoș. Hayssam a fost găsit și adus în țară în iulie 2013, fiind în prezent la închisoare.

De asemenea, despre Marcel Ciolacu se știe că a fost unul dintre oamenii de încredere ai fostului șef PSD, Liviu Dragnea.

Vezi și

EXCLUSIV Revoluție doar la microfon? Ultimul ordin al ministrului de Interne țintuiește Poliția sub control politic

Vești bune- Apare un nou serviciu pentru cei care dețin carduri

Lovitură pentru un lider PSD-I se cere demisia

 

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare