sursa foto:  antena3.ro

Nu e o sumă de lepădat! Ludovic Orban a anunțat: S-a făcut o economie la buget de peste 1.200.000.000

Premierul Ludovic Orban a declarat că în urmă plafonarii indemnizațiilor s-a făcut o economie la buget de peste 1.200.000.000. „Care nu e o sumă de lepădat’, a spus Ludovic Orban, prezent la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor.

Ludovic Orban a declarat luni că plafonarea indemnizaţiei demnitarilor a dus la o economie de peste 1,2 miliarde lei si că  pentru a putea alocă resurse financiare către investiţîi, este necesară o reducere a cheltuielilor de tip ‘subvenţii, creşteri de salarii în sectorul public, creşteri de venituri alocate de la bugetul de stat fără să existe o fundamentare foarte serioasă’. ‘Situaţia bugetară este extrem de serioasă.

„În ceea ce priveşte plafonarea indemnizaţiilor, nu am plafonat indemnizaţiile numai pentru primari şi viceprimari. Am plafonat indemnizaţiile pentru toţi cei care primesc indemnizaţîi din funcţii de demnitate publică: pentru parlamentari, pentru miniştri, pentru preşedintele României, pentru mine, că prim-ministru. Iar rezultatul este că s-a făcut o economie la buget de peste 1.200.000.000, pe estimările pe care le-am făcut. Care nu e o sumă de lepădat”, a spus premierul.

„Ani de zile s-au generat cheltuieli, fără să existe veniturile pentru susţinerea cheltuielilor respective. Chiar şi acum, după ce am avut un deficit bugetar de 4,6% pe cash şi 4% pe ESA, în fiecare săptămână în Parlament – care a intrat în campanie electorală şi îşi imaginează că oamenii o să îi voteze numai dacă dau astfel de legi – apar noi legi, care generează cheltuieli suplimentare şi care reduc venitul. Ultima – asta cu scutirea de impozit pe veniturile jurnaliştilor”, a menţionat Orban.

Acesta a atras atenţia asupra faptului că în acest moment nu există garanţîi în ceea ce priveşte faptul că alocăţiile copiilor sunt folosite în interesul acestora şi a oferit exemplul Germaniei, unde părinţii beneficiază de scutiri de impozit.

„Am spus din capul locului: nu poţi să dublezi alocăţiile de două ori într-un an. Nu se poate. O dată, în martie, la dezbaterea bugetului, şi după aia în decembrie. După aia, şi dacă ei ne resping ordonanţa care prorogă termenul de intrare în vigoare, eu nu am prevederile bugetare că să pot să susţîn lucrurile respective.”

„Guvernul o să fie pus în situaţia în care să aleagă între legea plafoanelor, legea bugetului de stat, reglementările la nivel european şi plata că urmare a respingerii ordonanţei de prorogare. (…) În Germania, de exemplu, pentru că m-aţi întrebat de alocăţiile de copii, e o scutire de impozit în funcţie de numărul de copii, astfel încât să existe un stimulent fiscal pentru familia care are copii. Noi acum nu avem nicio garanţie că toţi banii care se duc din alocaţîi vor fi folosiţi în interesul copiilor”, a arătat Orban, anunță dcnews.

Vezi și

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare