sursa foto:  Facebook

Numărul real al pensionarilor din România! Informații de ultimă oră făcute publice de Simona Bucura-Oprescu

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a făcut public numărul real al pensionarilor din țara noastră.

Potrivit datelor de ultimă oră prezentate de ministrul Simona Bucura-Oprescu, în România sunt 4.765.133 de pensionari în sistemul public. 

Bucura-Oprescu promite că, prin noua Lege a pensiilor, seniorii României vor primi respectul cuvenit, urmând a le fi răsplătiți anii de muncă în condiții grele.

Mesajul ministrului Muncii:

„1 octombrie este Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

E o zi importantă pentru mine ca ministru care, prin mandatul meu, mi-am asumat să cresc calitatea vieții celor 5 milioane de vârstnici, din care 4.765.133 sunt pensionari în sistemul public. Am menționat numărul exact pentru că fiecare contează. Iar noua lege a pensiilor vreau să le răsplătească anii de muncă în condiții grele. Vreau o lege care să aducă respect și echitate.

Apăsarea sufletească a vârstnicilor români nu este doar nivelul veniturilor, ci și dorul. Dorul de copiii și nepoții plecați din țară printre străini, dorul de oamenii pe care îi iubesc.

Trebuie să le acordăm respect în fiecare zi, atât ca reprezentanți ai statului român, prin politici publice, dar și noi ca oameni: să petrecem timp cu ei, să le cerem sfatul, să le oferim o îmbrățișare! N-au avut o viață ușoară. Și n-o au nici acum, să recunoaștem cu toții, dacă vrem să schimbăm ceva!

Cum ar fi ca ridurile de pe chipurile vârstnicilor să fie mai degrabă de la momentele în care au zâmbit?

Le doresc viață lungă, cu sănătate, bucurii și cu oamenii dragi alături! La mulți ani!”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare