sursa foto:  stiripesurse.ro

O judecătoare reacționează: Ceea ce SUA încearcă sa facă demonstrează că se dorește o justiție nu independentă, ci dependentă de anumiți păpușari

Judecătoarea Mădălina Elena Dârdeci a avut o reacție dură pe Facebook, la interviul acordat de Jessica Kim, rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției în România și Bulgaria.

De la dna J.Kim, citire…
„De asemenea, am oferit îndrumare în funcție de nevoile din dosare, la cererea partenerilor. Am oferit consiliere pentru reforme procedurale și legislative, spre exemplu, prin promovarea reformelor țintite către asigurarea independenței Justiției”

Poate SUA nu a înțeles că eu, ca Judecator independent, nu sunt partener nici cu SUA, nici cu dna Kim și nici cu altcineva!

Eu, ca Judecator independent, nu am nevoie de îndrumare ca să pronunț soluția în dosar/soluțiile în dosare.
Vremea plicurilor galbene a apus, este vremea îndrumărilor, se pare…

Ceea ce SUA încearcă sa facă, inclusiv „prin lucrurile trăznite” spuse de dna Kim, demonstrează că se dorește o justiție NU INDEPENDENTĂ, ci DEPENDENTĂ „de anumiti păpușari”

Eu, ca Judecator independent, mă simt insultată de declarațiile dumneavoastră!

Încă mai sunt JUDECĂTORI în România”, a spus Dârdeci, conform flux24.ro.

Întrebată de jurnalista Ioana Ene Dogioiu, într-un interviu publicat de spotmedia.ro, în ce a constat concret asistența acordată statului român, Jessica Kim a răspuns:

Am oferit asistență în mai multe moduri, dar mai ales prin consolidarea capacității de combatere a corupției – prin instruirea procurorilor, anchetatorilor și judecătorilor în diferite domenii, inclusiv pentru analiza datelor financiare, investigații privind spălarea de bani și activelor offshore, tehnici speciale de anchetă în cazuri de crimă organizată și gestionarea cazurilor complexe, împărtășind experiență și cele mai bune metode pe care le-am acumulat timp de zeci de ani în acest domeniu.

Ascultăm ce au nevoie partenerii noștri și încercăm să structurăm instruirea pe măsură. Aceste pregătiri adesea includ experți americani, inclusiv judecători, procurori și anchetatori americani. În ultimul an, am oferit peste zece programe de instruire în România, special modelate pe nevoile partenerilor noștri.

De asemenea, am oferit îndrumare în funcție de nevoile din dosare, la cererea partenerilor. Am oferit consiliere pentru reforme procedurale și legislative, spre exemplu, prin promovarea reformelor țintite către asigurarea independenței Justiției.

În plus, cu permisiunea Guvernului României, am găzduit mese rotunde trimestriale cu organizații ale societății civile pentru a atrage atenția asupra muncii importante pe care o fac și pentru a continua să creștem nivelul calității dezbaterilor publice în Romania.

Am colaborat, în plus, cu Facultățile de Drept și programe de tineret pentru a încuraja și îndruma viitoarea generație de lideri ai României să promoveze principiile statului de drept”.

Vezi și

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Veste bună de la Ministerul Finanțelor, pentru români! Începând cu 1 martie, populația va putea subscrie pentru titluri de stat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare