hackeri

sursa foto:  Pexels

O nouă înșelătorie în numele Poștei Române! Mesajul pe care trebuie să îl ignorăm pentru a nu rămâne fără bani în cont

Infractorii au pregătit un nou tip de înșelătorie. Atacatorii au lansat un mesaj în care folosesc numele Poștei Române pentru a obține bani de la persoanele care nu au cunoștință de această metodă de înșelăciune.

Zeci de români au primit mesaje ce păreau a fi trimise de către Poșta Română. În realitate, persoanele în cauză sunt ținta hackerilor, care au lansat o nouă metodă prin care să-i păcălească pe români, pentru a obține sume de bani. Potrivit experților, mesajul trebuie ignorat pentru  nu cădea în capcana infractorilor cibernetici.

Mesajul primit conțin informații că un presupus pachet a ajuns la depozitul Poștei Române, însă este reținut din cauza unor date eronate legate de adresă, motiv pentru care nu poate fi livrat. Această comunicare frauduloasă a fost trimisă către utilizatori de pe o adresă de e-mail complet străină și nerecunoscută ca fiind oficială a Poștei Române. Pentru a putea intra în posesia coletului, persoana respectivă trebuie să acceseze link-ul furnizat în email-ul respectiv, pentru a putea confirma adresa, în termen de 12 ore.

Citește și: Nebunie la Kaufland în noaptea de 21 spre 22 februarie. Anunțul înșelător nu i-a luat prin surprindere pe clienți

Înșelăciunea nu se oprește aici

Pasul următor pus la cale este să răspundă cu „Y” și mai apoi să urmeze instrucțiunile pentru activarea SMS-ului sau deschiderea link-ului furnizat. Sub nicio formă nu trebuie accesat link-ul respectiv sau să fie urmați pașii din email. În caz contrar, riscați să rămâneți fără bani în cont și, mai mult decât atât, hackerii pot avea acces la datele personale.

”Poșta Română: Pachetul dumneavoastră a ajuns la depozit, dar este reținut din cauza informațiilor neclare despre adresă și nu poate fi livrat. Vă rugăm să confirmați adresa din link în termen de 12 ore.

(Vă rugăm să răspundeți cu Y. Apoi, opriți mesajul text și redeschideți cu linkul de activare SMS sau copiați linkul către Safari și deschideți-l)”, se arată în mesaj, potrivit newsweek.ro.

În ultima perioadă s-au intensificat acțiunile de înșelăciune în care este folosit numele Poștei Române

Compania Națională Poșta Română s-a confruntat cu un val de sesizări din partea cetățenilor aflați în pericolul de a cădea victime ale infractorilor cibernetici. Prin intermediul SMS-urilor ori pe e-mail, infractorii cibernetici atentează la conturile și la datele personale ale utilizatorilor de internet.

”Destinatarii trebuie să fie extrem de vigilenți când primesc astfel de mesaje de la numere necunoscute. Îi asigur că Poșta Română este foarte atentă și riguroasă în utilizarea datelor lor personale, iar strategia noastră de digitalizare integrală a infrastructurii și a serviciilor pe care le oferim conține inclusiv o componentă puternică de protecție a datelor clienților”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.

Vezi și: Imaginea lui Mugur Isărescu, folosită într-o înșelătorie! Ce spune Banca Națională a României

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare