oameni transport

sursa foto:  publika.md

O noua lege privind ocuparea forței de muncă intră în vigoare la 1 martie. Iată ce prevede aceasta

Guvernul de la Berlin a adoptat o lege care să faciliteze imigrația din țări terțe din afară UE. Aceasta va intră în vigoare la 1 martie 2020. În esență, legea conține mai multe noutăți.
Să trăiești și să lucrezi că străîn în Germania? Nu este chiar atât de ușor. Republica Federală nu s-a văzut niciodată că o țară de imigrare. Însă acum are nevoie de peste un milion de specialiști.
Specialiștii nu mai sunt doar persoanele care dețîn o diplomă universitară, ci și cei cu o pregătire profesională calificată care a durat cel puțîn doi ani și care este echivalentă cu o calificare în Germania.

Diplomele trebuie recunoscute în Germania. Acest lucru intră în sarcina Serviciului Central Internațional de Plasament (ZAV) din cadrul Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Doritorii pot află mai multe informații accesând platforma online „Make it în Germany”.

Scopul autorităților este de a finaliza recunoașterea atestatelor profesionale în termen de 3 luni de la depunerea actelor necesare. De asemenea, viza pentru specialiști va fi eliberată în maximum 4 săptămâni.

În principiu, orice specialist dintr-o țară terță, care poate dovedi că dispune de un contract de muncă în Germania și de calificarea profesională corespunzătoare, poate veni în această țară.

Dacă până acum muncitorii calificați străini erau o excepție, în viitor ei vor deveni o regulă care nu poate fi restricționată decât prin excepții. Verificarea priorității – mai precis posibilitatea că un angajat din Germania sau din altă țară din UE să preia respectivul loc de muncă – nu se va mai aplică.

Meseriile care nu presupun o calificare profesională nu intră sub incidența noii legi. Cu toate acestea, cine are o calificare profesională de baza și poate dovedi un contract de muncă sau o oferta de muncă în Germania poate urmă cursuri de pregătire. Viitorul angajator este obligat să își asume calificarea lucrătorului, așa încât acesta să obțînă o calificare recunoscută în termen de doi ani.

Oricine poate prezența un contract de muncă sau o oferta de muncă va beneficia de un permis de ședere valabil patru ani sau pe durata contractului. După șederea de patru ani, specialiștii se pot stabili definitiv în Germania.

De asemenea, oricine dorește să găsească un loc de muncă în Germania poate veni în această țară timp de șase luni, dacă se poate întreține singur și dacă are cunoștințe de limba germană (nivel B2) conform ziare.com.

Vezi și:Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Mega-veste! Se acordă noi tipuri de concedii

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare