sursa foto:  calatoriaperfecta.ro

O nouă modificare a Codului Rutier aduce amenzi usturătoare: Ce trebuie să verfice șoferii înainte de a pleca la drum

Un nou proiect de modificarea Codului Rutier va băga frica în șoferi. Guvernul Tudose a discutat în această săptămână pe tema modificării și completării Ordonanţei de urgenţă nr.195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. Noile măsuri vin la pachet cu amenzi din ce în ce mai usturătoare pentru conducătorii care nu se conformează noilor reguli.

Potrivit Libertatea, cea mai mare problemă pusă în discuție este cea a mașinilor cu defecțiuni care încă circulă pe drumurile publice din țară. Aici ne referim la probleme cu sistemul de frânare, cel de iluminare, avertizare sonoră sau mecanismul de direcţie.

Conducerea unui vehicul cu astfel de probleme vă poate aduce amenzi de până la 1 200 de lei.

Astfel:

  • Constituie contravenţii şi se sancţonează cu amendă prevazută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
  • La articolul 101 alineatul (1), punctul 11 se modifică şi va avea următorul cuprins: „11. conducerea unui autovehicul, tractor agricol sau forestier, remorcă sau tramvai cu deficienţe majore la sistemul de frânare sau mecanismul de direcţie, la sistemul de iluminare sau de avertizare sonoră ori când acestea lipsesc.” Clasa a III-a înseamnă de la 6 la 8 puncte-amendă. Punctul de amendă reprezintă 10% din valoarea salariului minim, adică 145 lei.
  • La articolul 17, după alineatul (4) se introduc două noi alineate, alin. (5)-(6), cu următorul cuprins: „(5) Radierea din evidenţă a unui vehicul se face, din oficiu, de către autoritatea care a efectuat înmatricularea, şi în următoarele situaţii: a) în cazul notificării primite de la autorităţi competente sau operatori economici autorizaţi să emită certificatul de distrugere, care atestă faptul că vehiculul a fost definitiv scos din uz; b) în cazul notificării primite de la autorităţi competente, care atestă faptul că vehiculul a fost înmatriculat permanent în alt stat. (6) În termen de 30 de zile de la data radierii vehiculului în condiţiile prevăzute la alin.(5), autoritatea competentă îl informează pe titularul certificatului de înmatriculare cu privire la efectuarea acestei operaţiuni.”
  • De asemenea, la data de 20 mai 2018 se suspendă de drept înmatricularea vehiculelor a căror inspecţii tehnice periodice au expirat sau au fost anulate înainte de această dată.

Vezi și Scandal de proporții! Un GIGANT de pe piața de retail este acuzat că ar fi vândut apă de la robinet în ultimii 10 ani

Revolta de la MAE! Cine a fost înscăunat recent secretar de stat și cum ar fi ajuns în funcție

Umbra lui Klaus Iohannis! Totul despre bruneta MISTERIOASĂ care este mai mereu lângă președintele României

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare