sursa foto:  psnews.ro

O nouă pensie apare și în România! Decizia vine din Parlamentul European

O nouă pensie o să apară în curând și în țara noastră, după o decizie luată de Parlamentul European. Practic, această pensie va apărea în toate statele membre UE.

Mai precis, toți românii care au contracte de muncă în mai multe state UE vor putea opta pentru un produs personal de pensie, în aceleași condiții și cu aceleași costuri de reglementare ca în toate statele membre, potrivit unui proiect de lege adoptat de Parlament, prin votul final al Parlamentului.

Concret, proiectul de lege vizează punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2019/1238 al Parlamentului European și al Consiliului din 20 iunie 2019 privind un produs paneuropean de pensii personale (PEPP), a unor prevederi din Regulamentul (UE) 2020/852 al Parlamentului European și al Consiliului din 18 iunie 2020 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile și de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2088, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor private, informează profit.ro. 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare