O nouă poveste reală despre decesul unui pacient non-Covid: Nu a fost o criminală. Nu a luat vieți. În schimb, a platit cu a ei

Daniela Tarău spune, pe pagina de socializare, o poveste reală despre un deces al unui pacient non-COVID-19.

Carmen Dănilă, închisă la Penitenciarul de femei Târgșor, a decedat înainte de a împlini 52 de ani, după ce autoritățile, pur și simplu, și-au bătut joc de ea. Aceasta fusese condamnată, în 2016, la 5 ani de închisoare cu executare pentru delapidare, iar în acest an urma să fie eliberată condiționat.

Poveste reala despre NON-COVID.

Penitenciarul de femei Targsor, anul de gratie 2020.
Mileniul III

Ea este Carmen Danilă. Are 52 de ani. Doar ce i-a împlinit. De fapt n-a apucat sa-i împlineasca. Pentru ca inainte cu o luna si ceva a devenit praf de stele.

Detinuta in Penitenciarul de femei Targsor. Condamnata la o pedeapsa de 5 ani pentru delapidare. Condamnare cu cântec. Dar despre asta vom vorbi alta data.

In anul de gratie 2020 acuza dureri. In tot corpul. Intre timp munceste acolo. Iese impreuna cu o alta deținuta pe camp cu cateva zeci de vaci.

Era apta pentru munci usoare. Comisia de munca a conchis ca pazitul si alergatul dupa vaci pe un camp sunt munci ușoare. N-a refuzat munca. I-a fost frica. Nu dadea bine la liberarea conditionata. Pentru ca anul asta in septembrie trebuia sa vină acasă.

A venit acasa. Fara suflare de altfel.

Acuza dureri cum spuneam. Si merge la infirmeria Penitenciarului Targsor. Acolo nu exista medic. Exista doar un stimatolog. Si o asistenta.

Este tratata timp de 10 zile pentru colica biliara. Decizie medicala luată de catre o asistenta. Starea ei se înrăutățeste vizibil. Dupa un numar considerabil de zile este transportata la Spitalul Judetean Ploiesti. Evident, sub paza.

Spitalul Judetean Ploiesti, face testul COVID. Iar in jurul orei 3 noaptea o trimite înapoi la Penitenciar.

In aceeasi dimineata, dat fiind faptul ca starea lui Carmen devenea dramatica, este transportata din nou la Spitalul.Judetean Ploiesti.

Echipa medicala de acolo, tratand-o cel mai probabil ca pe o puscariașă, o trimite a doua zi la Spitalul TBC Floresti. Un soi de sanatoriu. In conditia in care avea nevoie de interventie chirurgicala pentru drenajul lichidului acumulat la plamani.

Medicii de la Spitalul Floresti, mult mai umani, constată dezastrul. Si se straduiesc timp de trei zile sa gaseasca un spital care sa o primeasca. Pentru ca ei nu aveau posibilitatea fizica sa intervina chirurgical.

Intr-un final Institutul Marius Nasta isi da acordul. Este transportata la Bucuresti. Unde nu s-a mai putut face nimic.

In seara zilei de 30 aprilie, Carmen Dănila moare. Medicul spune neoficial familiei ca a fost adusa muuult prea tarziu. Ca a murit cu zile.

Penitenciarul Targsor dupa moartea lui Carmen afiseaza pe site anunt de angajare medic. Dupa cateva zile îl retrage.

Intre timp, Spitalul Floresti refuza solicitarea sotului supraviețuitor de a-i elibera copie dupa fișa de observatie a sotiei.

Asteptam raspunsul celorlalte unitati medicale, precum si a penitenciarului de a ne pune la dispozitie copii de pe fișa de observatie a pacientei/deținutei.

Asteptam de asemeni si Raportul necropsiei. Cele trei teste COVID au iesit negative toate.

Carmen nu mai e. E praf de stele.
Carmen nu a fost o criminala. Nu a luat vieti. In schimb, a platit cu a ei.

Era condamnata pentru o banala infractiune a carei condamnare e trasa de par. Si unii stim asta.

Carmen nu mai e. Zace sub un mormant la doar 52 de ani.

Si așteapta să se faca dreptate!”, povestește Daniela Tarău.

Vezi și

Lovitură de teatru în privința tratamentului pentru coronavirus: ‘Este apă de ploaie, nu are niciun efect’

Situație gravă la societatea de asigurări Euroins. Cum vor fi afectați mii de români

EXCLUSIV Denunțătorul Elenei Udrea a fost omenit, în starea de alertă, cu 5 milioane de euro de Poliția de Frontieră! Contract cu iz de Servicii

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare