sursa foto:  a1.ro

O nouă reacție a politologului Alex Coita! ‘Nu sunt de acord’

Politologul Alex Coita a reacţionat cu privire la pensiile speciale uriaşe pe care le încasează unii români, afirmând că nu i se pare normal să existe o discrepanţă atât de mare între veniturile încasate de un funcţionar de la stat şi unul din privat. 

„Cred că dacă începem să împărţim ţara în caste de supraoameni care câştigă pensii de 6-7000 de euro şi oameni normali, care se expun şi ei la riscuri, pentru că îşi mănâncă ani din viaţă, nu e bine. Sigur că trebuie să fie o ierarhie, dar trebuie să existe o măsură în toate. Nu sunt de acord, cu toate astea, cu măsurile simpliste, precum cele susţinute de opoziţie. Nici cu această impozitare de 90 la sută nu sunt de acord, pentru că eu cred că trebuie să generăm o discuţie pentru a vedea unde sunt meritate aceste pensii speciale. Există şi în alte ţări sau alte sisteme la care poate ne raportăm ideea de pensii speciale. Eu cred că trebuie să identificăm măsura.

Să vedem care este nivelul acceptabil pentru România, pentru că nu poţi să pui din pix o pensie de 7000 de euro. Este enorm! Trebuie să existe un audit, o comparaţie cu alte state şi o măsură. Este normal ca un om care şi-a riscat viaţa să aibă o pensie de 2000 de euro, pentru că îi asigură un trai decent, dar nu este normal ca un funcţionar să aibă o pensie de 7000 de euro, pentru că la banii ăştia poţi trăi liniştit şi în Elveţia, nu doar în România. Nu este firesc şi nu se leagă de nivelul de dezvoltare al României. Sunt proprietari de firme mici, care lucrează 18 ore pe zi şi nu ajung să aibă banii ăştia, a declarat Alex Coita la Sinteza Zilei, informează dcnews.ro

Vezi și

#Rezist provoacă un adevărat cutremur pe scena politică! Cine e ‘securistul’ din USR-PLUS

Mega-surpriză pentru mii de români! Câți bani ar putea primi

Un nou protocol a fost descoperit! Abuz incredibil al Jandarmeriei Române

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare