sursa foto:  cugetliber.ro

Update. Drept la replică al Jandarmeriei! Un nou protocol a fost descoperit! Abuz incredibil al Jandarmeriei Române

Un nou protocol a fost descoperit, după un abuz incredibil al Jandarmeriei Române.

Concret, Jandarmeria Română are un protocol de colaborare cu societatea Distribuție Energie Oltenia S.A, informează ZIUAnews.

Acest articol a primit un drept la replică de la Jandarmeria Română, pe care îl publicăm în subsolul articolului.

Conform unei plângeri formulată la Parchetul Militar București, în data de 11.04.2019, un cetățean din județul Argeș, a fost călcat în picioare de jandarmi pentru că a îndrăznit să protesteze după ce pe proprietatea mamei sale a explodat, apoi a luat foc, un transformator al SC CEZ Oltenia, scrie cunoscutul jurnalist Eduard Ovidiu Ohanesian.

Povestea este veche, Vasi Nicolae și familia sa făcând de-a lungul anilor nenumărate demersuri pentru ca firma susmenționată să scoată de pe proprietatea familiei sale stâlpii de tensiune, transformatoarele și toate instalațiile care pun oamenii în pericol. Chemați la fața locului, jandarmii l-au pus la pământ pe recalcitrant și s-au suit cu bocancii pe el. După intervenția brutală a militaroizilor, cetățeanul plin de vânătăi a depus plângere. Parchetul Militar a deschis dosarul cu numărul 399/P/2019, lucrare în care, la prima vedere, Vasi figurează în calitate de persoană vătămată.

Pe parcursul anchetei, în mod curios, victima călcată la propriu de jandarmi este chemată tocmai în sediul central al Jandarmeriei de la București, adică este audiată chiar de cei care l-au abuzat. Cum de a delegat Parchetul Militar un jandarm drept organ de cercetare specială, rămâne un mister. Cu citația în mână, Vasi Nicolae trăia o dilemă : dacă îl cheamă Jandarmeria să-l mai bată încă o dată ?

Cert este că cetățeanul Vasi a fost călcat în picioare în conformitate cu protocolul dintre Jandarmeria Română și societatea Distribuție Energie Oltenia S.A., după cum aflăm din răspunsul primit de victimă de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș cu numărul 995.926/ 06.06.2019 : ” Cadrele militare din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș au acționat în zilele de 05 și 06 aprilie 2019 pe raza comunei Bughea de Sus, strada Măgurii în conformitate cu cadrul legal în vigoare, respectiv Legea 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române și Protocolul de colaborare dintre Jandarmeria Română și Distribuție Energie Oltenia S.A. cu nr. 74.607/23.08.2017.”

Dreptul la replică primit de la Jandarmeria Română:

În legătură  cu articolul publicat pe site-ul Bugetul.ro cu titlul ,,Un nou protocol a fost descoperit! Abuz incredibil al Jandarmeriei Române” din data de 16.07.2019, pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră Centrul de informare publică al Jandarmeriei Române solicită dreptul la replică și face următoarele precizări:

În data de 06 aprilie a.c., în localitatea Bughea de Sus, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș au fost solicitați să intervină pentru asigurarea protecției lucrătorilor unei companii de electricitate care executau lucrări specifice în zonă.

Persoana implicată în incidentul la care faceți referire este cercetată pentru  fapta de ultraj și a fost sancționată cu amendă în valoare de 1200 de lei pentru adresarea de injurii, aruncarea cu obiecte asupra persoanelor și refuz de legitimare conform art.2, pct. 1, 4 și 31 din legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Ca urmare a sesizării făcute de persoana respectivă, Parchetul militar de pe lângă Tribunalul Militar București face cercetări în cauză. În conformitate cu art. 55 și 57 din Codul de procedură penală ofițeri anume desemnați ai Jandarmeriei au calitatea de organe de cercetare penală speciale și efectuează acte de urmărire penală sub conducerea și supravegherea procurorului în baza ordonanțelor de delegare.

Până la finalizarea cercetărilor efectuate în această cauză considerăm relatarea dumneavoastră ca părtinitoare, nefundamentată  și nereală.

Totodată, în legătură cu protocolul invocat acesta are ca obiect asigurarea protecției lucrătorilor companiei respective, la nevoie, atunci când desfășoară activități în teren și este încheiat în baza art. 3 din Legea 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române.

Având în vedere cele menționate mai sus, Jandarmeria Română dezaprobă modul neprofesionist în care au fost redactate articolele respective fără o minimă documentare și fără a solicita poziția oficială a instituției prezentând cititorilor informații nereale și neverificate.

Din respect pentru informarea corectă a opiniei publice solicităm publicarea prezentului punct de vedere oficial cu privire la incidentul în cauză și ne exprimăm convingerea că pe viitor vom avea o colaborare bună în interesul cititorilor dumneavoastră.

Vezi și EXCLUSIV Carmen Dan, desființată după ce și-a dat demisia! ‘Oameni mici care ajung în funcții mari’

Dezvăluire-bombă! Artificiul folosit de Guvern, pentru a da lovitura! Rolul ANAF

INTERVIU fără perdea cu Ludovic Orban. Ce se va întâmpla cu pensiile și salariile; Artificiul folosit de Guvern, pentru a-și face planul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare