sursa foto:  pier-uk.co.uk

O nouă veste proastă pentru români! La cât a ajuns indicele ROBOR

La început de săptămână, românii primesc o veste proastă! Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut, luni, până la nivelul de 1,79%.

Acest lucru s-a întâmplat după ce, săptămâna trecută, a scăzut de două ori. Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Indicatorul a atins, marțea trecută, nivelul de 1,8%, cel mai mare din 25 noiembrie 2014. Indicatorul a scăzut miercuri la 1,79%, iar joi la 1,78%. Vineri, indicatorul a stagnat la 1,78%. Indicatorul a crescut accelerat din data de 18 septembrie, când a atins nivelul de 1%.

Totodată, indicele Robor la 6 luni a crescut luni la 1,91%, cel mai mare nivel din 7 ianuarie 2015 (1,92%).

Creşterea indicelui Robor de la finalul lunii septembrie este legată de probleme de lichiditate ale pieţei, în condiţiile în care gradul de colectare a Fiscului a crescut, iar specialiştii Băncii Naţionale a României (BNR) vor găsi soluţii pentru a tempera creşterea acestui indice, a declarat recent ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, după o întâlnire cu reprezentanţi ai BNR.

Banca Naţională a României (BNR) a împrumutat marţi, 3 octombrie, băncile comerciale cu 9,3 miliarde de lei, conform datelor analizate de Profit.ro, printr-o operaţiune de piaţă monetară de tip repo cu scadenţa la 7 zile, mişcare ce este aşteptată să ducă ratele de dobândă pe termen scurt sub 1,75%, informează News.ro.

Vezi și Telekom „AMENINȚĂ” Vodafone și Orange! Mutarea prin care vrea să dea lovitura

EXCLUSIV! Guvernul a MINȚIT toți studenții – păcăleală cu legea în față

Alertă! Probleme mari în industria turismului din România! De ce se plâng hotelierii și ce doresc aceștia

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.