sursa foto:  anacronic.ro

O rezoluție anti-Rusia lui Putin a fost votată în PE! Europarlamentar român: ‘Vești proaste de la Bruxelles pentru austriecii de la OMV’

Europarlamentarul român Vlad Gheorghe dezvăluie, într-o postare pe pagina de socializare, că Parlamentul European a votat azi Rezoluția referitoare la eficacitatea sancțiunilor UE împotriva Rusiei, cu toate amendamentele sale, prin care sunt excluși partenerii de afaceri ai lui Vladimir Putin de la finanțările europene.

Astfel, spune europarlamentarul român, această rezoluție îi va afecta direct pe austriecii de la OMV, precum și pe alte companii europene ce fac afaceri cu Rusia lui Putin.

Mesajul lui Vlad Gheorghe:

„Vești proaste de la Bruxelles pentru austriecii de la OMV și alte companii europene care continuă afacerile cu Rusia lui Putin. Parlamentul European a votat azi Rezoluția referitoare la eficacitatea sancțiunilor UE împotriva Rusiei cu toate amendamentele mele prin care excludem partenerii de afaceri ai lui Putin de la finanțările europene.

Prin votul lor, europarlamentarii au transmis un semnal clar către Comisie ca acele companii europene care încalcă sancțiunile UE pentru Rusia să fie neeligibile pentru finanțare europeană, inclusiv pentru achiziții publice în statele membre, precum și finanțările ce privesc reconstrucția Ucrainei.

Mai mult, companiile care încalcă sancțiunile nu ar trebui să beneficieze de nicio asistență tehnică din partea UE și ar trebui incluse automat în Sistemul de detectare timpurie și de excludere (EDES), instituit de Comisie pentru a proteja mai bine interesele financiare ale Uniunii și pentru a asigura o bună gestiune financiară. Totodată, rezoluția solicită ca statutul companiilor respective în instrumentul de evaluare a riscurilor Arachne ar trebui actualizat în consecință.

De asemenea, rezoluția de azi cere încă o dată ceea ce tot spun din primul moment: trebuie confiscate averile oligarhilor ruși și bunurile confiscate de la prietenii Kremlinului trebuie să plătească pentru reconstrucția Ucrainei pe care ei au distrus-o – cetățenii europeni nu trebuie să plătească ei pagubele făcute de Putin”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare