sursa foto:  realitatea.net

Obiceiuri de Sf Nicolae

 Românii asteapata cu drag ziua de Sf Nicolae. Ce nu este bine să facem?

Bunătatea și generozitatea lui Moș Nicolae sunt celebrate în toată Europa, în fiecare decembrie, în noaptea de 5 spre 6, când copiii primesc cadouri

Sfântul Nicolae a trăit în secolele II-III după Hristos. Data de 6 decembrie este data morții sale, în anul 352. El a moștenit o mare avere de la părinții săi, însă nu a dorit să păstreze banii și i-a impărțit cu cei mai puțin norocoși din acest punct de vedere.

Sunt multe legende în ceea ce-l privește pe Moș Nicolae, însă toate au un punct comun: generozitatea.

Legenda spune că Nicolae se deghiza și se strecura în casele celor nevoiași, lăsând bani, haine și merinde. De departe cea mai populară este însă povestea tatalui care, în lipsa banilor, voia să-și împingă fetele la desfrâu. Atunci, Moș Nicolae s-a strecurat în casa bărbatului și a pus bani pentru fiecare dintre cele trei fete, în șosetele puse la uscat în fața sobei, arată sfatulparintilor.ro.

În credința populară românească, Sfântul Nicolae mai este cunoscut și sub numele de San-Nicoară. Se spune că el păzește soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el pentru a ajunge la tărâmurile de miazănoapte pentru a lăsa lumea fără căldură și fără lumină.

Fiind o zi în care se sărbătorește generozitatea, de Sfântul Nicolae este bine să fii darnic şi iubitor cu cei din jurul tău. Zgârcenia nu doar că este considerată un păcat, dar îl mânie pe Sfântul săracilor, iar singurul cadou pe care l-ai putea primi la anul ar fi o nuieluşă.

În plus, în ziua Sfântului Nicolae nu este bine să te cerţi cu nimeni. Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfântă vor avea un Crăciun nefericit în familie, informeaza capital.ro

Vezi și: Beneficii uriașe pentru o categorie de angajați- Ce vor primi

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare