euro

sursa foto:  rtv.net

Oficial! Catedrala Mântuirii Neamului va primi o altă sumă de bani- De unde vin banii

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat miercuri, cu 30 de voturi „pentru” şi opt – „împotrivă”, o nouă rectificare bugetară, proiect în baza căruia sumele alocate finalizării lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului au crescut cu 10 milioane de lei, ajungând în acest an la un total de 45 de milioane de lei.

„Două dintre problemele mari ale Bucureştiului – RADET şi STB – la ambele, banii pe care noi i-am prognozat a fi cheltuiţi la începutul anului, observăm că în cazul RADET s-au cheltuit doar 8%, iar în cazul STB doar 25%. Noi nu investim în construcţie, în reparaţii, în retehnologizare. Banii se duc numai pe subvenţii”, a declarat Roxana Wring, consilier general al USR.

„Deşi au fost tăiate prin bugetul acesta 22 de milioane de lei de la STB şi RADET, în total Catedrala Mântuirii Neamului primeşte anul acesta 45 de milioane de lei. De când doamna Firea a devenit primar, a acordat către Catedrala Mântuirii Neamului 72 de milioane de lei, în timp ce până la venirea dumneaei au fost acordate doar 25 milioane lei de către ceilalţi primari generali”, a precizat, la rândul său, Ana Maria Ciceală, consilier general USR.

Conform proiectului, bugetul de 207 milioane de lei al Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic nu se modifică, în schimb, în cadrul acestuia, se suplimentează cu 24,7 milioane de lei contribuţiile administraţiei locale pentru lăcaşuri de cult, care ajung în acest an la 121 de milioane lei. Pe de altă parte, se taie cei 4,2 milioane lei pentru proiectarea şi amplasarea ansamblului monumental Regele Ferdinand Întregitorul, 19 milioane de lei de la proiectarea şi achiziţionarea operei de artă „La fântâna Dor” şi 2,4 milioane lei de la realizarea monumentului, soclului şi proiectului tehnic de amplasare a monumentului Ecaterinei Teodoroiu.

Se reduce cu 31 de milioane de lei şi totalul de 68 de milioane prevăzut pentru realizarea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public şi a drumurilor aferente ansamblului Henry Coandă (în schimb creditele de angajament se majorează de la 100 de milioane la 303 milioane lei).

De la bugetul de 30,1 milioane de lei destinat Reducerii şi controlului poluării se taie 6,8 milioane lei de la ‘Bunuri şi servicii’. Şi de la capitolul Salubritate urmează să se taie 3,2 milioane de lei tot de la ‘Bunuri şi servicii’.

Bugetul total de la Transporturi urmează să fie redus cu 81 de milioane de lei (ajungând la 1,25 miliarde de lei), dintre care 18 milioane de la transportul în comun şi 62 de milioane de la străzi.

Vor fi reduşi banii din acest an pentru următoarele obiective: străpungere bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu (se taie 5 milioane de lei din totalul de 13,4 milioane lei); penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – autostrada Bucureşti-Piteşti (26,8 milioane lei din totalul de 70 de milioane); reabilitare sistem rutier şi linie de tramvai bd. Liviu Rebreanu (4,7 milioane lei din totalul de 5 milioane); reabilitare sistem rutier şi linii de tramvai Şos. Pantelimon (5,8 milioane lei din totalul de 10 milioane), reabilitare sistem rutier şi linii de tramvai Şos. Iancului (4,8 milioane lei din totalul de 6 milioane); supralărgire Fabrica de Glucoză (8,3 milioane lei din totalul de 10 milioane). Pentru toate acestea creditele de angajament rămân nemodificate.

Bugetul total al RADET de 13,6 milioane lei va fi redus cu 3,9 milioane lei de la construcţii, iar al Societăţii de Transport Bucureşti (fostă RATB) cu 18,6 milioane lei din totalul de 117 milioane.

Vezi și:EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce mașina i-a fost făcută praf în accidentul de azi

ANAF dă alarma! Sunt vizați toți românii – 15 decembrie e termenul-limită

De-abia acum a ieșit la iveală! Cine a ordonat de urgență arestarea Elenei Udrea și a Alinei Bica

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare