sursa foto:  a1.ro

Omul lui Ion Iliescu încă face parte din Guvern! Ajuns la 72 de ani, e șef peste Culte în Cabinetul Cîțu

Omul fostului președinte al României, Ion Iliescu, încă face parte din aparatul guvernamental. Ajuns la 72 de ani, Victor Opaschi conduce Secretariatul pentru Culte, din anul 2012.

Fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu, Opaschi are o pensie de 44.000 de lei pe an.

Totodată, potrivit declarației de avere, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, el a câștigat 116.000 de lei, în 2019.

Născut în 1948, Victor Opaschi, a fost, din 1971 în 1982, potrivit informațiilor din CV-ul său, „cercetător științific“ la Institutul de Științe Politice – probabil că este vorba de „Institutul de Studii Istorice și Social-Politice“, subordonat secției de propagandă a PCR, informează Newsweek.

Între 1982 și 1983, Opaschi a fost inspector la Departamentul Cultelor.

După 1990, el a fost nedezlipit de Iliescu, fie în calitate de consilier al Administrației Prezidențiale, tot la Culte, fie în calitate de consilier senatorial, fie ca secretar general al Fundației „Clubul de la București“, condusă de Iliescu.

În 2013, a publicat cartea „Ion Iliescu, om și lider“.

În 2012, a fost numit de premierul Ponta la conducerea Secretariatului de Stat pentru Culte și, de atunci, n-a mai fost schimbat.

Vezi și

SURSE Noi audieri la DNA, după dezvăluirile făcute de Bugetul.ro! Cel vizat: un fost șef din Poliția Capitalei!

Cutremur pe piața bancară! Băncile îngheață sau închid conturi bancare și vă sechestrează banii, până când actualizați datele cu caracter personal!

Atenție! Amenzi de până la 5000 de euro pentru toți cei care încalcă aceste reguli

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare