sursa foto:  ziare.com

Operațiune de amploare în Suceava: 28 de percheziţii la o grupare care făcea contrabandă cu țigări. Aceștia erau ajutați de 7 poliţişti de frontieră

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub conducerea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.C., fac joi 28 de percheziţii domiciliare, în judeţul Suceava, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 – prezent, o grupare infracţională specializată în contrabandă calificată ar fi introdus în mod ilegal, pe teritoriul României, aproximativ 11.000.000 de ţigarete provenite din contrabandă, pe care ulterior le-ar fi comercializat pe piaţa internă. Introducerea ţigaretelor s-ar fi realizat prin trecerea acestora peste „frontiera verde” cu Republica Ucraina, prin locuri stabilite anterior, situate în judeţul Suceava, beneficiind în acest sens şi de sprijinul a 7 poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, cooptaţi în activitatea infracţională de către membrii grupării”, transmite IGPR.

Prin activitatea derulată de membrii acestei grupări infracţionale, a fost cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 1.600.000 de euro, reprezentând accize şi T.V.A.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Neamţ, Bacău şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi specialişti ai Direcţiei Generale a Vămilor, dar şi ai Poliţiei de Frontieră.

Citește și:

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

Vești importante pentru mii de români! Banii se vor acorda începând cu luna decembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare