Opinie: PNRR-ul, un nou Plan Marshall pentru România? Așa se pare!

Încă de la început, cei din Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR ne-au transmis că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu este nimic altceva decât un nou Plan Marshall pentru România.

Și noi, ca fraierii, nu i-am crezut! Din câte se pare, după informațiile apărute în spațiul public, cel puțin până acest moment, au avut dreptate.

De ce?

Pentru că România nu a beneficiat niciodată de Planul Marshall, dat fiind că țara noastră a trecut sub sfera de influență sovietică, după cea de-a doua conflagrație mondială.

Planul demarat de americani pentru reconstrucția Europei, după cel de-Al Doilea Război Mondial, cunoscut ca Planul Marshall, nu a fost pe placul sovieticilor. Ca atare, țările ajunse sub cizma sovietică, cum a fost și România, nici măcar nu au visat la acei bani, darămite să se bucure de ei.

Ei bine, pare-se că nici din banii ce ar trebui alocați prin PNRR, pentru criza economică generată de COVID-19, România nu o să guste.

Domnul Ghinea, ministrul pentru Investiții și Proiecte Europene al USR-PLUS, ne-a asigurat că va plăti cu funcția, dacă nu o să beneficiem de zecile de miliarde de la UE. Același domn Ghinea, cu o superioritate USR-PLUS-eristă, a declarat, într-un interviu pentru HotNews, că „prezumția” pe care merge actuala guvernare este aceea că oamenii vor ieși din câmpul muncii „cu picioarele înainte” (Vezi AICI declarația lui Ghinea).

Tic-tac, tic-tac, tic-tac…

Eugen DINU

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare