sursa foto:  stirileprotv.ro

Oportunism? Tehnocrații lui Cioloș care se vor în ORICE Guvern

Deși Nicușor Dan anunța că pe listele USR se vor regăsi mai mulți miniștri tehnocrați, în cele din urmă, doar Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene va candida pentru un loc în Parlament din partea USR.

Ministrul  Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a semnat pentru USR și și-a anunțat public intenția de susținere a noului partid. Deși au existat negocieri intense cu Nicușor Dan, în cele din urmă Voiculescu a refuzat. O poveste similară și cu ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru.

Vezi și Venituri IMPRESIONANTE pentru noul ministru al Fondurilor Europene în 2015

De ce NU au acceptat un loc pe listele USR? Se pare că cei doi îşi doresc să urmeze modelul Cioloş: să rămână miniştri în continuare, dar fără să se înscrie într-un partid. „Cu siguranţă că Vlad Voiculescu şi Dragoş Pâslaru vor să continue ca miniştri, pentru că au muncit foarte mult şi încet-încet simt că pot schimba lucurile în ministere. Dar nu vor să facă pasul către un partid, deşi sunt foarte apropiaţi de ideile USR“, spun sursele citate de Adevărul.

Voiculescu şi Pâslaru mizează pe faptul că PNL şi USR vor forma o majoritate parlamentară, Dacian Cioloş va fi iar premier, iar ei doi vor rămâne cu portofoliile pe care le deţin acum tot din postura de tehnocraţi. Abia apoi vor semna adeziunea la unul dintre cele două partide, pentru că atât Pâslaru, dar mai ales Vociulescu au fost curtaţi şi de liberali. „Dacă se înscriu acum în partid şi Dacian Cioloş nu va fi premier, ei pierd totul“, au explicat surse din anturajul celor doi pentru Adevărul. 

Vezi ULUITOR! Ce spun economiștii de pe listele PNL despre „Legea lui Dragnea”

Așadar, pare că cei doi miniștri ar accepta posturile și dacă am avea alt premier în afară de Cioloș, ceea ce nu este un lucru de condamnat, mai ales în cazul ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a reușit să schimbe multe lucruri în bine în sistemul medical într-un timp relativ scurt.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare