sursa foto:  Facebook

ULUITOR! Ce spun economiștii de pe listele PNL despre „Legea lui Dragnea”

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat aspru legea prin care s-au eliminat 102 taxe, propusă de liderul PSD, Liviu Dragnea şi adoptată marţi de Parlament, după ce a fost votată și de PNL. Într-un interviu la Adevărul Live, şeful statului a declarat că „ar trebui să lăsăm populismele” şi „să generăm predictibilitate”.

„Să ştim cum vor evolua taxele şi impozitele până în 2026. Asta însemnă predictibilitate. Nu că vine unul şi i se pare o idee bună şi că dă bine în campanie”, a afirmat preşedintele.

Vezi și Le-a învins pe BRD și BCR în 2015! Banca declarată „marele câștigător” al anului trecut

Potrivit lui Iohannis, „această modalitate heirupistă este fundamnental greşită şi dăunătoare României”. „Această abordare nu m-a convins deloc. Ce să-şi imagineze un antreprenor? (…) Trebuie să existe o discuţie aşezată, serioasă, împreună cu experţii”, a mai precizat preşedintele.

Întrebat ce părere are despre eliminarea celor 102 taxe, economistul Florin Cîțu, care ocupă poziția a doua pe listele PNL București pentru Senat l-a contrazis indirect pe șeful statului, precizând că „PNL a votat această lege” și că „un sistem fiscal cu taxe mai puține este un plus pentru orice economie”.

Vezi și Venituri IMPRESIONANTE pentru noul ministru al Fondurilor Europene în 2015

Florin Cîțu este un analist economic foarte apreciat atât în România, cât și pe plan internațional, bun prieten cu soțul Alinei Gorghiu, Lucian Isar. Acesta a ieșit în evidență în special prin criticile acide la adresa BNR.

Într-un articol publicat în Bursa în 2016, Florin Câțu critica declarații ale lui Isărescu despre aderarea la UE. „În acest caz este valabilă zicala «după război, mulţi viteji se-arată». Discuţiile pe care domnul Isărescu le-a avut, în calitate de premier cu oficialii UE, au fost în anul 2000, când ocupa această funcţie, după care, în 2004, am ratat aderarea la UE. Atât România, cât şi Bulgaria au intrat în Uniune în 2007. Aderarea la UE în 2007 era legată de guvernator? Şi pentru Bulgaria tot domnul Guvernator a aranjat? Nu putem să credem că ce a vorbit domnia sa în 2000 cu autorităţile europene era valabil pentru 2007. Adevărul este altul – că în 2004 nu am reuşit să intrăm, iar în 2007 am intrat. Sunt atât de multe afirmaţii făcute de echipa BNR care nu au legătură cu realitatea economică! Mi se face silă când văd ce declaraţii face Guvernatorul BNR!„, spunea Cîțu, citat de Hotnews.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare