sursa foto:  jurnalistii.ro

Orban: ‘Nu mulți știu, dar s-au depus eforturi uriașe pentru a ne împiedica să ne prezentăm candidații în Alexandria’

Ludovic Orban spune că PSD a făcut eforturi uriașe pentru a împiedica organizarea mitingului PNL din Alexandria, fieful lui Dragnea. Liderul PNL a povestit pe Facebook că primăria nu a vrut să elibereze autorizație pentru miting, nicăieri în oraș.

Totuși, prezentarea candidaților PNL la alegerile europarlamentare a fost posibilă cu ajutorul unui om de afaceri local care „și-a asumat riscul de a fi hărțuit de satrapii locali la ordinul lui Dragnea”. Însă lucrul cel mai grav îl reprezintă, potrivit lui Orban, faptul că autoritățile din Alexandria au transmis PNL că „vor pregăti grupuri de contramanifestanți, că vor provoca incidente, că se va lăsa cu violențe”. Totul pentru a descuraja acțiunea liberalilor.

Postarea președintelui PNL, Ludovic Orban, despre încercările PSD de a impiedica organizarea mitingului PNL din Alexandria:

„Nu mulți știu, dar s-au depus eforturi uriașe pentru a ne împiedica să ne prezentăm candidații în Alexandria. PNL a solicitat Primăriei Alexandria chiar de la începutul lunii aprilie autorizația pentru miting, spațiul ales fiind platoul din fața Casei de Cultură. Am fost refuzați, motivele invocate fiind cusute cu ață albă: fix în acea locație se organizează acțiunea „Vine iepurașul” și au interzis sub acest pretext orice fel de manifestații publice. Apoi, ni s-a spus că nu se poate să organizăm mitingul în altă locație deoarece este planificată o procesiune religioasă. Au refuzat să ne pună la dispoziție stadionul local, Sala Sporturilor și orice alt spațiu public pe care l-am solicitat. Ne-am adaptat continuu și am cerut autorizație pentru un marș, pe care, la fel, au refuzat să ne-o acorde, fără niciun fel de motivație. Ca să își construiască un alibi le-au cerut celor de la ALDE și PSD să depună cerere pentru miting, la mult timp după solicitarea noastră, doar pentru a folosi acele cereri ca un motiv în plus pentru a-l refuza pe al nostru.

Pentru că suntem liberali și liberalii nu renunță, am căutat soluții pentru a organiza mitingul într-un spațiu privat. Toți cei cu care ne înțelegeam pentru a le închiria spațiul au renunțat ulterior fiind supuși unor presiuni uriașe. Într-un final, cu doar 3 zile înainte de eveniment, un om de afaceri local a avut curajul de a ne ajuta, asumându-și riscul de a fi hărțuit de satrapii locali la ordinul lui Dragnea.

Nici după ce am definitivat locul evenimentului nu am avut liniște. Ne-au transmis pe toate căile posibile că vor pregăti grupuri de contramanifestanți, că vor provoca incidente, că se va lăsa cu violențe, orice pentru a ne face să renunțăm.

Nu am renunțat și așa am reușit să arătăm întregii Românii de ce se temeau atât de tare. Se temeau că oamenii vor vedea că Teleormanul nu este pesedist. Doar administrația este pesedistă, dar oamenii nu. Sunt oameni calzi și prietenoși, care ne-au primit cu simpatie și multă speranță. Sunt oameni care s-au săturat să fie ținuți intenționat în subdezvoltare, oameni care vor o șansă corectă pentru o viață mai bună.

Ieri, la Alexandria, am spulberat mitul Româniilor multiple și a populației împărțite între pesediști și nepesediști. Vizita liderilor PSD în județul Iași a arătat același lucru, că în locuri pe care le consideră feudele lor, oamenii îi huiduie pentru că oamenii văd, gândesc și simt. România este una singură, doar tipul de administrație diferă, iar populația vrea peste tot aceleași lucruri, o viață mai bună, dezvoltare și prosperitate”, informează digi24.ro

Vezi și

Vești pentru șoferi! Ce se întâmplă cu înmatricularea auto

Mare atenție! Se schimbă vârsta de pensionare pentru mii de români- Vezi dacă ești vizat

EXCLUSIV Ce ascund, de fapt, oamenii lui Carmen Dan – Adevărul a ieșit la suprafață

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare