Pacea clamată de Șoșoacă & Co. înseamnă, de fapt, război (opinie)

Așa cum în romanul lui George Orwell, „1984”, „Ministerul Păcii” se ocupa, în realitate, cu războiul, așa și Diana Șoșoacă și apropiații săi clamează o neutralitate și caută o pace cu iz de praf de pușcă.

Un proiect de lege, depus de Șoșoacă în această săptămână, în regim de urgență, la Senat, se referă la „anexarea” teritoriilor istorice care i-au aparținut României și care acum se află în Ucraina. Sper că ați reținut cuvântul „anexare”.

Conform DEX ’09, definiția verbului a anexa este următoarea: „(Cu privire la un stat, un teritoriu) A încorpora prin violență, a face un act de anexiune”.

Așadar, de ce să utilizezi un cuvânt atât de murdar atunci când vorbești despre idealul Marii Uniri? Aș putea crede că vizitele la Ambasada Rusiei o influențează pe Diana Șoșoacă, dat fiind că și Vladimir Putin a semnat decretele de anexare a patru teritorii ocupate în Ucraina, în septembrie 2022.

Evident că acest demers al Dianei Șoșoacă nu este nimic altceva decât o provocare. Iar ceea ce a căutat Șoșoacă a și găsit. Ministerul de Externe al Ucrainei, prin vocea purtătorului de cuvânt Oleg Nikolenko, a taxat-o pe Diana Șoșoacă. Nikolenko a precizat că Ministerul de Externe ucrainean „inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

Reacția Dianei Șoșoacă nu a întârziat să apară. Numai că, în mod ciudat, într-o declarație de presă, Șoșoacă susține că MAE din Ucraina o „amenință cu moartea”. Ce, cum, unde?

Lasca, parlamentar apropiat de Șoșoacă, solicită ieșirea României din NATO, în plină invazie rusă în Ucraina

Tot în această săptămână, ca la un semnal venit de undeva, un apropiat al Dianei Șoșoacă, anume parlamentarul Mihai Lasca, a cerut ieșirea României din NATO. Atenție! În plină invazie rusă în Ucraina, cu un război la graniță, să faci o astfel de solicitare, eufemistic vorbind, trebuie să nu funcționezi în parametri normali. Anul trecut, Lasca întreba Autoritatea Aeronautică Civilă ce-i cu liniile albe de pe cer, care rămân în urma avioanelor. Știți voi, aceleași linii pe care le vedeați pe cer și când erați copii și cântați: „Avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor!”. Și Mihai Lasca, alături de Șoșoacă, a fost la Ambasada Rusiei, în 2022, pentru a clama „neutralitatea României” în războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Ei bine, cu așa mesageri ai păcii, mai că ne pregătim de război!

Eugen DINU – comentariul este asumat integral de autor

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare