sursa foto:  qmagazine.ro

Un parlamentar european îi cere explicații Vioricăi Dăncilă! La ce trebuie să răspundă premierul

Aflat într-o vizită la Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă este luat la rost de un europarlamentar. Acesta îi cere explicații prim-ministrului României.

Deputatul european Siegfried Mureșan îi cere Vioricăi Dăncilă să „explice la Bruxelles de ce, cu o creștere economică de 7%, Guvernul PSD – ALDE a crescut deficitul, datoria publică și rata inflației”.

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă va trebuie să explice, în cadrul întâlnirilor de astăzi și de mâine pe care le are la Bruxelles cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de ce, cu o creștere economică de 7% anul trecut, deficitul de cont curent aproape s-a dublat în 2017, crescând cu 85% față de 2016, până la 6,46 de miliarde de euro. În plus, Guvernul PSD – ALDE a adâncit România în datorii și împrumuturi, datoria publică crescând cu 1,04 miliarde de euro. Toate acestea în timp ce rata inflației a ajuns la 4,3% în ianuarie 2018, iar, conform prognozelor Comisiei Europene pentru 2018, economia țării noastre va înregistra o reducere a creșterii economice, în timp ce inflația va continua să crească. România, ca stat semnatar al Pactului Fiscal European intrat în vigoare în 2013, este obligată să păstreze un nivel redus al datoriei publice și al deficitului bugetar, la fel ca toate celelalte 24 de state membre semnatare. De aceea, prim-ministrul Viorica Dăncilă trebuie să explice partenerilor europeni de ce, în ultimele 13 luni, măsurile luate de Guvernul PSD – ALDE au fost în direcția opusă prevederilor acestui Pact și care sunt măsurile pe care la are în vedere pentru a reveni la discplina fiscală de dinainte de 2017. Altfel, riscăm ca Uniunea Europeană să declanșeze procedura de deficit excesiv pentru țara noastră, ceea ce poate duce la aplicarea de amenzi și la modificarea politicii de împrumut a Băncii Europene de Investiții. Românii simt în propriul buzunar politicile economice catastrofale ale PSD – ALDE, scăderi de salarii, rate mai scumpe la bănci, devalorizarea leului, scumpirea combustibililor și, odată cu ea, a tuturor prețurilor, iar instituțiile europene sunt foarte bine informate despre toate aceste situații. Rolul lor este să protejeze cetățenii europeni din toate statele membre în fața exceselor pe care unele guverne le pot avea fie din nepricepere, fie din nepăsare, iar, acum, că tocmai a trecut un an de guvernare a actualei coaliții, a venit momentul pentru PSD – ALDE să dea socoteală pentru situația în care au adus economia țării, în fața partenerilor europeni și a românilor”, a afirmat Mureșan.

Vezi și Ministrul Olguța Vasilescu dă un „EXEMPLU de MANIPULARE”! Ce informație falsă s-a PROPAGAT pe rețelele de socializare

Veste BOMBĂ pentru milioane de români! Guvernul i-ar putea trimite GRATIS la dentist! Ce servicii ar urma să le ACOPERE

Revoluție în sistemul bancar: Ce importantă bancă va lansa sistemul de deschidere de conturi prin recunoaștere facială

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare