sursa foto:  realitatea.net

Partidul lui Traian Băsescu cere instalarea de panouri foto-voltaice pentru a reduce dependența de gazul rusesc

Eugen Tomac, europarlamentar PMP, spune ce ar trebui să ceară, la Bruxelles, România prin negocierea PNRR-ului.

Tomac propune alocarea a 3 miliarde de euro pentru instalarea de panouri foto-voltaice prin programul “Casa Verde”, pentru a scădea dependența de gazul rusesc.

Totodată, dacă ar negocia în numele Coaliției PNL-PSD-UDMR, Eugen Tomac ar cere alocarea a 500 milioane de euro pentru acordarea unor vouchere în valoare de 1500 lei, pentru achiziția de lemn de foc de către gospodăriile cu venituri mici.

„Ce putem și trebuie să cerem la Bruxelles pentru România!

Coaliția de la putere va solicita Comisiei Europene renegocierea PNRR. Sunt câteva soluții pe care eu, dacă aș negocia în numele României, le-aș propune în acest context fără precedent.

Valul de scumpiri pune la grea încercare viața a milioane de români; în acest context avem nevoie de două acțiuni urgente.

1. Alocarea a 3 miliarde de euro pentru instalarea de panouri foto-voltaice prin programul “Casa Verde”. O astfel de măsură ar ajuta un milion de gospodării prin reducerea cu cel puțin 50% a valorii facturilor pentru apartamentele și casele din România care folosesc centrale pe gaz. De asemenea, ar scădea dependența totală de gazul rusesc.

2. Alocarea a 500 milioane de euro pentru acordarea unor vouchere în valoare de 1500 lei pentru achiziția de lemn de foc de către gospodăriile cu venituri mici. Un asemenea buget ar acoperi necesarul pentru minimum trei milioane de gospodării.

Din păcate, noi nu excelăm la a implementa în perioade scurte de timp proiecte ce implică sume mari de bani. Însă putem feri populația de șocul scumpirilor prin aceste două măsuri absolut necesare”, spune Eugen Tomac.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare