sursa foto:  khaama.com

Pericol pentru România! Puțin amenință cu rachete interzise

Vladimir Puțin amenință SUA cu dezvoltarea unor arme interzise dacă se va retrage din Tratatul Forțelor Nucleare

Declaraţia vine ca o reacţie la anunţul lui Mike Pompeo, secretar de stat american, potrivit căruia SUA îşi va suspenda în 60 de zile obligaţiile asumate în tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, „cu excepţia situaţiei în care Rusia îşi va respecta obligaţiile de o manieră verificabilă”.

Și ministrii de Externe din NATO au oferit o declaraţie comună pe acest subiect, susţinând că „Încălcarea INF de către Rusia erodează bazele unui control efectiv al armamentului şi subminează securitatea aliată”, urmărind „slăbirea generală a arhitecturii de securitate euro-atlantice”.

Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare, semnat de Moscova şi Washington în 1987, interzice rachetele cu o rază de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de km dotate cu focoase nucleare şi se consideră că a reprezentat baza arhitecturii securităţii Europei, reducând riscul unui atac nuclear. În martie, Rusia a făcut cunoscută racheta sa de croazieră Novator 9M729, denumită şi SSC-8, care are o rază de acţiune mai mică de 500 de km, dar este mobilă. SUA au apreciat că racheta respectivă reprezintă o încălcare a INF şi au ameninţat cu retragerea din tratat, în timp ce Moscova dezminte orice încălcare, conform capital.ro.

Vezi și SURSE Motivul real al dezertărilor din PSD! Blatul făcut de Liviu Dragnea

Imagini în premieră! Cum arată vila ‘Umbrei’ lui Klaus Iohannis – Aceasta este locuința prădată de hoți de 1 Decembrie

Atenție! Sunt vizați acești pensionari. Ce document trebuie să trimiteți și de ce

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare