sursa foto:  B1.tv

Pericolul vine din interior pentru Vladimir Putin! Disidentul rus Aleksei Navalnîi i-ar putea pune în cap liderului de la Kremlin, sute de mii de deținuți

Cel mai cunoscut opozant al Kremlinului, disidentul rus Aleksei Navalnîi, a înfiinţat un sindicat în colonia penală unde este închis, precizând că în închisorile din Rusia sunt exploataţi circa 600.000 de oameni. Acesta îi invită chiar și pe gardieni să se alăture sindicatului, scrie agerpres.ro

 

 

 

„Salut, sunt Navalnîi, lider şi fondator al sindicatului cetăţenilor angajaţi în sistemul penitenciar ‘Promzona’ „, a transmis el printr-un mesaj difuzat pe Twitter de echipa sa.

Cel mai cunoscut opozant al Kremlinului a explicat că în închisorile din Rusia sunt exploataţi circa 600.000 de oameni, însă a adăugat că la nevoie ar reprezenta cu plăcere şi interesele gardienilor. „Adică de ce nu? Sunt lucrător într-o colonie. Cusător. Iar alţi deţinuţi sunt şi ei muncitori. Iar gardienii sunt şi ei angajaţi ai coloniei. În privinţa drepturilor angajaţilor, nu suntem diferiţi. Putem forma un sindicat pentru a ne apăra drepturile”, a afirmat el.

„În mod normal, poţi fi ucis cu uşurinţă în închisoare pentru aşa ceva”, a continuat seria de mesaje în aceeaşi reţea socială.

Navalnîi susţine că s-a gândit că în trecut i-a încurajat pe alţii să înfiinţeze sindicate, aşa că a considerat că asta ar trebui să facă şi el „chiar dacă e cel mai periculos loc în care să faci aşa ceva, un loc unde sunt interzise explicit grevele, nesupunerea şi întrunirile”.

Potrivit disidentului, cei care intră în grevă sunt în pericol de a fi torturaţi. El spune că deţinuţii, camarazii săi, sunt mai îngrijoraţi de ideea sindicatului decât conducerea penitenciarului. „De câte ori vorbesc despre asta, colegii mei ucigaşi spun, din păcate: ‘Aleksei, termină, te rog. Din cauza ta n-o să ne dea drumul niciodată şi totul se va termina foarte rău’ „.

Aşa că, arată Navalnîi, el însuşi este singurul membru al sindicatului său, însă protestul a dus deja la unele îmbunătăţiri. De exemplu, deţinuţii care lucrează aşezaţi toată ziua la maşinile de cusut au primit scaune normale în loc de taburetele care îi expuneau la accidentări grave ale spatelui.

„Alexei este incredibil de calm”, a spus purtătoarea sa de cuvânt, Kira Iarmîş, referitor la angajamentul lui pentru drepturile deţinuţilor, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare