sursa foto:  dw.com

Pierde Vladimir Putin puterea în Rusia? Zelenski: Vom negocia cu noul președinte

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut vineri într-o înregistrare video că Ucraina nu va negocia încetarea războiului cu Federația Rusă atât timp cât la putere se află Vladimir Putin. Liderul de la Kiev a precizat faptul că va negocia doar când se va schimba puterea la vârful Kremlinului.

 

 

 

„Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Putin este preşedintele Federaţiei Ruse. Vom negocia cu noul preşedinte” al Rusiei, a declarat Volodimir Zelenski într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare, la scurt timp după ce Kremlinul a oficializat anexarea a patru teritorii ucrainene.

Anterior, în cadrul unei ceremonii la Kremlin, Putin a oficializat anexarea a patru regiuni ale Ucrainei -Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie – pe care armata rusă le controlează parţial şi în timp ce se confruntă cu o contraofensivă ucraineană.

„Facem apel regimului de la Kiev să înceteze imediat tirurile, toate ostilităţile şi să revină la masa negocierilor”, a declarat Putin, care a lansat asaltul asupra Ucrainei la 24 februarie.

Pentru a-şi justifica ofensiva, preşedintele rus a afirmat în mai multe rânduri că trebuie să salveze populaţia rusofonă de un presupus „genocid” şi să împiedice NATO să transforme Ucraina într-un cap de pod pentru a ataca Rusia.

Confruntat cu eşecurile armatei sale la începutul lunii septembrie, Putin a ordonat mobilizarea a sute de mii de rezervişti civili, notează AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare