sursa foto:  Instituția Prefectului - Județul Hunedoara

Ploile au făcut ravagii! Un râu a ieșit din matcă, blocând un drum național

Ploile abundente din această dimineață, 13 februarie au produs dezastru. Râul Romos s-a revărsat pe o porțiune de aproximativ 2 kilometri, îngreunând astfel traficul pe DN 7, între localitățile Orăștie și Aurel Vlaicu

Traficul rutier a fost restricționat pe banda de coborâre, desfășurându-se alternativ pe un singur sens.

11 gospodării din Orăştie au fost afectate de inundaţii

Potrivit ISU Hunedoara, șapte persoane din Orăștie, județul Hunedoara, au fost evacuate preventiv, pentru că locuințele lor au fost inundate în urma ploilor abundente, care au îngreunat și traficul pe DN 7

„Un număr de 35 de pompieri cu 10 autospeciale din cadrul subunităţilor Orăştie, Deva şi Hunedoara acţionează pentru înlăturarea efectelor negative produse de precipitaţiile abundente din ultimele ore. (…) Pentru 7 persoane, printre care şi un minor, s-a luat hotărârea de evacuare din casele ameninţate de ape”, a precizat sursa citată.

Citește și:Cât vor plăti românii pentru mielul de Paști în 2024. Carnea la caserolă, la dublu față de prețul pentru animalul viu

35 de pompieri din județul Hunedoara, cu 10 autospeciale, au acționat  pentru înlăturarea efectelor negative produse de precipitatiile abundente  care au început în această dimineață.

Pompierii militari au evacuat în siguranță persoanele aflate în pericol, acestea fiind transportate cu un microbuz spre un centru pus la dispoziție de către Primăria Orăștie.

Citește și:Cât vor plăti românii pentru mielul de Paști în 2024. Carnea la caserolă, la dublu față de prețul pentru animalul viu

Şapte persoane, între care şi un minor, au fost evacuate marţi din cauza inundaţiilor care se manifestă în zona municipiului Orăştie, notează cotidianul.ro

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai ISU Hunedoara, ai Sistemului de Gospodărie a Apelor Hunedoara şi ai Secţiei de Drumuri Naţionale.

Vremea de primăvară se strică

Temperaturile în următoarele două săptămâni vor fi cele obișnuite pentru sfârșitul iernii. Temporar vor fi precipitații, potrivit prognozei pe regiuni transmise de meteorologi pentru perioada 12 – 25 februarie.

Valorile termice vor fi în general mai ridicate decât ce ar trebui să avem în această perioadă, însă sunt anunțate foarte multe ploi.
În săptămâna 12 – 18 februarie, vremea se va răci, urmând astfel câteva zile cu temperaturi mai coborâte și mai multe precipitații.

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, vor fi precipitații în aproape toată țara. Cantitățile de apă vor cumula în general 15-25 de litri pe metru pătrat.

”Ploile pot avea caracter de adversă și vor fi însoțite de descărcări electrice, în mod special în partea de sud-est”.

Citește și: 13000 de carduri de 500 de lei plecat spre acești români. Care este termenul limită pentru distribuire

Vremea în săptămâna 19 – 25 februarie

În perioada 19-25 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, potrivit libertatea.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare