sursa foto:  dcnews.ro

PMP, apel la Guvern: România arată cum nu se poate mai rău

Partidul Mișcarea Populară face apel la Guvern să treacă la măsuri urgente pentru a salva cât mai multe vieți în lupta cu SARS-CoV-2.

„România, la 9 luni după apariția primului caz de coronavirus

La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în țara noastră, România arată cum nu se poate mai rău: nu mai putem interna la ATI, pacienții sunt transferați dintr-o localitate în alta pentru a putea fi tratați, în vreme ce, în multe spitale din țară, bolnavii stau ore întregi pe holuri, pe paturi improvizate sau pe scaune și primesc oxigen, în zona de triaj, spun autoritățile care nu par foarte mișcate de imaginile șocante și vorbesc, senin, despre o supraaglomerare normală, în aceste zile, în care numărul infectărilor, deși în ușoară scădere, este în continuare destul de mare.
La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în țara noastră cadrele medicale sunt tot mai epuizate și fac apel la voluntari să vină în sprijinul lor, să îmbrace costumele de protecție, să intre în secții, să vorbească cu pacienții, să ia date de la ei și să le comunice apoi familiilor.
La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în țara noastră, încă nu avem o campanie națională explicită de informare prin care fiecare cetățean, indiferent dacă are sau nu acces la informație on-line, la radio, la TV, să știe ce trebuie să facă în momentul în care are simptome de COVID 19 sau a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus.
La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în țara noastră, aflăm că 20 de milioane de măști de pe piața au fost neconforme, iar acestea au fost comercializate inclusiv în farmacii.
La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în țara noastră, 58% dintre IMM-uri sunt în pragul falimentului și spun că mai au bani de supraviețuie pentru 1-2 luni, în ciuda sprijinului pe care l-au primit.
Singura veste bună, dacă poate fi considerate așa, la 9 luni de la primul caz de coronavirus din țara noastră: de la începutul pandemiei și până acum 313.885 de români s-au vindecat de COVID 19.
PMP face apel către Guvern să treacă la măsuri urgente pentru a salva cât mai multe vieți.
PMP cere guvernului să pregătească din timp campania de vaccinare anti-COVID 19 de informare eficientă pentru ca românii să aibă cât mai multe informații corecte, credibile de la autorități.
PMP cere guvernului să facă publice rezultatele controalelor efectuate la secțiile ATI din țară și să anunțe măsurile pe care le va lua pentru a preveni tragedii precum cea de la Piatra Neamț.
PMP cere guvernului să reanalizeze deschiderea școlilor, cel puțin în zonele în care nu există o rată mare de infectare.
PMP cere guvernului să întocmească Planul Național de Redresare și Reziliență astfel încât să susțină cu precădere domeniile grav afectate de pandemie.”, a postat partidul pe pagina de Facebook

Citește și:

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare